Bookish potloden : Hip, hot en happening

Alweer iets wat ik helemaal te gek vind: het bookish potlood. Een praktisch cadeau dat niet veel hoeft te kosten en waar je iemand een enorm plezier mee kunt doen. Mij althans, zeker als er een geweldige bookish quote op staat.

Even een klein stukje geschiedenis. In 1565 wordt door een Zwitserse geleerde voor het eerst melding gemaakt van het bestaan van een potlood. In 1794 is het potlood met een stift van grafiet en klei uitgevonden en in 1858 wordt de variant met gum gepatenteerd. En in 1908 kwam het kleurenpotlood op de markt, aldus Wikipedia. En anno 2019 zijn er geweldige bookish potloden te vinden. Kijk en lees vooral verder:

Potloden van Literary Emporium

Bij de Engelse webshop Literary Emporium zijn zeer toffe potloden te vinden. Denk aan thema’s als Booklovers, Alice in Wonderland, Shakespeare en Readers/Writers. Zelf was ik direct helemaal weg van de Booklovers set van vijf vrolijk gekleurde potloden met de teksten ‘Read more books’, ‘Once upon a time’, ‘I like big books’, ‘Just one more chapter’ en ‘I’d rather be reading’. Die moest ik natuurlijk hebben 😉

Potloden Literary Emporium
Foto: © Véronique

De Alice in Wonderland set van vier rood-witte potloden met de teksten ‘Off with their heads’, ‘Curiouser and curiouser’, ‘We’re all mad here’ en ‘Drink me’ zijn ook ontzettend leuk.

De zilver- en goudkleurige set voor lezers en schrijvers hebben de toepasselijke tekst ‘Readers gonna read’ en ‘Writers gonna write’. Hoe leuk om dit aan een lezer of schrijver te geven met in een bijpassende kleur een notitieboekje voor al hun gedachtenspinsels.Shakespeare-liefhebbers zullen de potlodenset ‘To be’ ‘Or not to be’ in zwart-wit enorm weten te waarderen.

Potloden van The Literary Gift Company

Natuurlijk ben ik bij mijn favoriete webshop The Literary Gift Company voor de ‘Bookish Pencils’ gegaan. Bookish quotes als ‘The book was better’ en ‘I believe in tea and books’ zijn goed te gebruiken bij Instagramfoto’s.

Bookish pencils
Foto: © Véronique

Of wat dacht je van de ‘Literary Keyword Pencil Set’? In een begeleidend briefje wordt de betekenis van de woorden Allegory, Anagnorisis, Bathos, Tragedy, Bildingsroman en Elegy uitgelegd en waarom het belangrijke woorden zijn.

Schrijvers zijn snel van hun writers block verlost met de ‘Storyteller pencils’. De zes potloden bevatten klassieke openingszinnen zoals ‘Once upon a time’ en ‘It was a dark and stormy night’.

Bij The Literary Gift Company zijn nog veel meer potlodensets met een dosis humor te vinden. Je moet dan denken aan ‘Peace pencils’, ‘Fight like a girl pencils’, ‘Zombie pencils’, ‘Depressed Pencils’, ‘De-motivational pencils’ en de uitstel smoesjes van de ‘Procrastination pencils’. En mijn persoonlijke favorieten naast de bookish set zijn de ‘Alternative Use Pencils’ en ‘Possessive Pencils’. Dit zorgt voor leuke gespreksonderwerpen op kantoor.

Potloden van Plint

Ook in Nederland zijn er geweldige potloden te vinden. Zo zijn er de poëzie potloden van Plint. De 12 potloden van gerecycled papier vormen het gedicht ZIN van Mary Heylema. Het staat je vrij om zelf de volgorde van de regels aan te passen voor je zelf bedachte gedicht.  Het is een beetje vals spelen, maar de Plint potloodpen van Plint met de mooie zin ‘Leef maar lang en wees gelukkig’ laat ik niet onvermeldt. Deze balpen is in de vorm van een potlood en heeft een echt gummetje.

Plint potloodpen
Foto: © Véronique

Eigen collectie

In het buitenland kun je bij veel winkels in bibliotheken potloden vinden, waardoor mijn eigen collectie aardig is gegroeid. Hierbij nog enkele potloden uit mijn collectie. Helaas moet ik erbij vermelden dat deze voor jullie niet of zeer moeilijk te verkrijgen zijn:

Potloden uit eigen collectie divers
Foto: © Véronique
Potlodenset Jane Austen
Foto: © Véronique
potloden Harry Potter
Foto: © Véronique

En mijn laatste aanwinst werd afgelopen week meegebracht uit de Verenigde Staten:

Literary Pencils USA
Foto: © Véronique

Ik hoop dat er in Nederland ook meer potloden met bookish quotes verkocht gaan worden. Wat mij betreft zijn ze hip, hot en happening in 2019!

Geef een antwoord