Bookish sieraden van The Locket Library

Ik ben verliefd. En wel op de sieraden van The Locket Library. Zo Bookish Lifestyle! Het is altijd lastig om na te gaan of een Etsy-shop betrouwbaar is. Daarom heb ik deze shop voor jullie uitgeprobeerd. Ik kan met volle overtuiging zeggen dat The Locket Library Etsy- en Bookish Lifestyle-proof is.

The Locket Library: Keyroing Sherlock Holmes

Foto: © Véronique

Locket is de Engelse benaming voor medaillon, zo eentje die je kan openen en er iets heel kleins in kan stoppen. Hoogstwaarschijnlijk is The Locket Library daar in 2015 mee begonnen. Tegenwoordig hebben ze allerlei soorten Bookish sieraden. Leuk detail: de sieraden worden bevestigd op zo’n ouderwetse bibliotheekkaart. En die kaart is nog te personaliseren ook. Ontzettend leuk om te geven of te krijgen!

Maar waarom verliefd, vraag je? Natuurlijk omdat het Bookish Lifestyle is! Maar vooral ook omdat de keuze reuze is en tot een persoonlijk sieraad leidt! Huh? Jazeker, hier komt het stappenplan om tot je bestelling te komen.

Stap 1: Keuze hanger

The Locket Library: necklace Librarian

Foto: © Véronique

Je kunt kiezen uit boek medaillons, quotes en sinds kort ook uit bedeltjes. De bedeltjes hebben iets met de boeken te maken, bijvoorbeeld een theekopje van Alice in Wonderland of de rode schoentjes van The Wizard of Oz.

De quotes vind ik erg leuk en origineel, zoals deze ‘Librarian: because book wizard isn’t an official job title’.

Er is een ruime keuze aan klassieke boektitels voor het boek medaillon. Dan moet je denken aan Jane Austen-titels, kindertitels als The Jungle Book en Heidi (ook leuk als iemand zo heet), gedichten van Edgar Allen Poe, etc. Het is gewoon teveel om op te noemen. Neem gewoon zelf een kijkje op de Etsy-shop. Kijken kost niets. 😉

Stap 2: Keuze sierraad

The Locket Library: Badge Robin Hood with book

Foto: © Véronique

Nadat je gekozen hebt voor je favoriete boek of hanger, is het tijd om te kiezen voor het soort sieraad. De quotes en figuurbedeltjes zijn alleen beschikbaar als ketting. Bij het boek medaillon kun je pas echt kiezen. Namelijk ga je voor een ketting, armband, oorbellen,  boekenlegger, sleutelhanger, broche of toch alleen de bedel.

Noot: De kettingen die bij het boek medaillon horen hebben net als bij de figuurtjes een vaste kettinglengte, die kun je niet kiezen. Bij de quote-kettingen kun je wel uit verschillende lengtes kiezen. Persoonlijk vind ik dat wel fijn, want ik draag graag langere kettingen.

Stap 3: Bepaal de kleur

The Locket Library: Necklace Librarian and Bookstagrammer

Foto: © Véronique

Oké, je hebt het al gered tot aan deze stap. Nu is het moment aangebroken om kleur te bekennen. Nou ja, ik bedoel kiezen.

Opnieuw zijn de figuurbedeltjes maar in één kleur beschikbaar, namelijk zilver. Maar bij de quotes en de medaillons kun je kiezen uit één van de volgende kleuren: goud, zilver, brons, rosé goud (alleen bij mediallons), koper (alleen bij quotes) en zwart.

Op deze manier kun je je sieraad personaliseren. En ten alle tijden bij je smaak en outfit laten passen.

Stap 4: Bepaal de tekst

The Locket Library: Badge Robin Hood

Foto: © Véronique

Je bent nu toch al wel op het punt aanbeland waar je gekozen sieraad in het winkelmandje zit. Viel reuze mee toch? Tijd om te gaan betalen. Er is echter nog een laatste keuze te maken. Wil je een persoonlijke tekst op de bibliotheekkaart waarop het sieraad bevestigd is?

Voor de kettingen met figuurtjes gaat dat niet op. Zij worden op een quote-kaart gepresenteerd. Maar de medaillon- en quote-sieraden worden wel met een bibliotheekkaart gepresenteerd. Bij het afronden van de bestelling kun je in het opmerkingenveld aangeven welke datum en welke naam je op de kaart genoteerd wilt hebben. Zo wordt het wel een heel persoonlijk geschenk.

Overige accessoires

The Locket Library: Stamps Alice in Wonderland

Foto: © Véronique

In de shop heeft The Locket Library nog enkele andere producten. Bijvoorbeeld ringen in de vorm van een bril in de kleuren goud, zilver of rosé goud. Erg schattig en ook als set te bestellen.

En ze hebben enkele stempels. Datumstempels, zodat je zelf een datum op de kaart kunt drukken. En stempeldoosjes van Alice in Wonderland. In ieder doosje zit een set van 4 verschillende stempels. Kon ik echt niet laten liggen.

Nog meer voordelen

Door al deze keuzes voelt het als een uniek en persoonlijk sieraad. En had ik al gezegd dat het allemaal handgemaakt is? Ook voor de prijs hoef je het niet te laten. Ga uit van een prijs tussen € 8,- en € 15,-. En ook al moet het pakketje uit Engeland komen, de verzendkosten zijn ongeveer gelijk aan pakketpost in Nederland (mijn verzendkosten bedroegen € 6,90, maar standaard is € 4,76). Ook goed om te weten dat je zowel met iDeal, Creditcard als PayPal kunt betalen (weer een keuze, maar zeker niet onbelangrijk).

Aangezien het om handgemaakte producten gaat, moet je wel rekening houden met een termijn van ongeveer 3 weken. Zelf ontving ik mijn pakketje al met 2 weken.

En mocht je favoriete boek er niet bij zitten, dan bieden ze ook nog ‘custom made‘ aan. Ik bedenk me ineens dat dit ook erg leuk zou zijn als relatiegeschenk. Of als trouwbedankjes (en nee, ik heb absoluut geen plannen in die richting). Ik houd het voorlopig op persoonlijke cadeautjes voor mezelf.

Ook de service is erg goed; een kettingsluitinkje was kapot, ze reageerden direct op mijn mail en hebben beloofd een nieuwe ketting te sturen.

Daarom zeg ik uit de grond van mijn hart: The Locket Library heeft de Bookish Lifestyle OKÉ-stempel!

The Locket Library: Badge Anne of Green Gables

Foto: © Véronique

Niet bekend met Etsy?

Etsy is een platform waar verkopers hun veelal creatieve en zelfgemaakte producten verkopen. Door het via Etsy aan te bieden, kunnen verkopers besparen op allerlei kosten zoals een eigen webshop en alle administratieve rompslomp die daar bij komt kijken. En door op een gezamenlijk platform te verkopen, zijn ze sneller voor toekomstige kopers te vinden. De koper hoeft alleen een gratis account aan te maken. Pas bij het bestellen hoeft men te kiezen op welke manier hij/zij wil betalen. Het is laagdrempelig voor zowel koper als verkoper.

One comment

Geef een antwoord