Papierknipkunst in boekvorm: Mary Poppins

Een bijzonder boek dat je zeker gezien moet hebben is ‘Mary Poppins: Up, Up and Away’ uit 2016. Dit Engelstalige boek is namelijk een waar kunstwerk. Lees verder als je wilt weten waarom.

Kunstig boekwerk

Mary Poppins kaft

Foto: © Véronique

Wat het boek zo bijzonder maakt, is dat het met een laser uitgesneden pagina’s bevat. Goed te vergelijken met papierknipkunst. De middelste pagina is steeds een uitgesneden illustratie die betrekking heeft op het verhaaltje op beide pagina’s. Zo zie je bijvoorbeeld op de eerste pagina een klassiek-Engels straatbeeld. Wanneer je de uitgesneden pagina omslaat, komt er een volgend straatbeeld tevoorschijn met tekeningen die verstopt zaten onder die middelste pagina.

Mary Poppins uitsnede

Foto: © Véronique

Hélène Druvert is papier- en textielontwerpster en illustrator. En dat is aan alles te merken in deze bijzondere uitgave. De illustraties op de uitgesneden pagina’s zijn zo gedetailleerd, dat steeds nieuwe details opvallen. Zoals kleine figuurtjes achter de ramen. Heb jij het katje al ontdekt?

Mary Poppins detail

Foto: © Véronique

Broer en zus Michael en Jane beleven uiteenlopende avonturen met de wereldberoemde Mary Poppins. Het is erg leuk dat de verhaaltjes op rijm zijn gesteld. Omdat de illustraties zo fijnmazig en delicaat zijn uitgesneden, is het geen boek voor de allerkleinsten. De wat oudere kinderen die voorzichtig met een boek kunnen omgaan en volwassenen zullen dit absoluut een schitterend boek vinden.

Boekgegevens

Mary Poppins: Up, Up and Away / Hélène Druvert (Thames & Hudson, november 2016) – ISBN 9780500651049 (36 pagina’s)

Mary Poppins laatste pagina

Foto: © Véronique

En mocht je geen genoeg krijgen van dit soort boeken. In dezelfde serie is eerder het boek ‘Paris; Up, Up and Away‘ van Hélène Druvert (ISBN 9780500650592) verschenen.

UPDATE (juli 2018)

In juli 2018 is er een Nederlandse versie met dezelfde schitterende papierknipkunst uitgegeven.
Op reis met Mary Poppins / Héléne Druvert (Van Goor, juli 2018) – ISBN 9789000363353 (€ 20,-)

 

BewarenBewaren

Geef een antwoord