De leukste Bookish kerstkaarten 2016

Het is minder koud dan je zou verwachten in december; het weer doet eerder herfstachtig aan. Ook onze woonwijk is nog niet overdadig aangekleed met sfeerverlichting. Toch is het over een week al Kerstmis. De eerste kerstkaarten druppelen binnen en dat brengt mij op het idee van dit blog: kerstkaarten… Bookish kerstkaarten.

Tegelijkertijd heb ik weer een nieuwe taak op mijn to-do-list, namelijk het sturen van unieke kerstkaarten aan vrienden en familie. Nu alleen nog bedenken welke kaarten. In dit blog neem ik jullie mee in de zoektocht naar de ultieme kerstkaart voor Bookish Lifestyle.

Bedrukte kerstkaarten

Bij Kok Antiquariaat (Oude Hoogstraat 14-18) in Amsterdam verkopen ze kaarten in de vorm van een boek (€2,-). Enkele daarvan zijn kerstkaarten. Behalve dat je originele kerstkaarten hebt, steun je er ook nog eens het goede doel mee. De gehele opbrengst van deze kaarten is voor een schoolproject in de Dominicaanse Republiek.

Boekenkaarten voor een goed doel

Foto: © Véronique

Bij (kantoor)boekhandels kan het niet anders dan dat zij in deze periode ook kerstkaarten verkopen. Door eens door de kaartenrekken te snuffelen, kom je altijd wel kerstkaarten tegen die jou een Bookish Lifestyle gevoel geven. Deze kaart kwam ik bijvoorbeeld tegen bij Waterstones in Amsterdam (€3,-):

Kerstkaart met pinguins

Foto: © Véronique

En op website van Bekking & Blitz staan kerstkaarten van Fiep Westendorp (Jip en Janneke in de winter- €8,99 per 10) en Charlotte Dematons (winters stadsgezicht – €8,99 per 10). Helemaal passend bij het boekenthema.

Zelfgemaakte kerstkaarten

Maar misschien ben je na het lezen van het vorige blog aan de slag gegaan met de zelfgemaakte kerstdecoraties. Mocht je daar nu nog papier van over hebben, dan kun je ook eigen kerstkaarten gaan maken. Wat dacht je van een kerstboom gemaakt van gescheurde repen papier. Of vormen van kerstballen, sterren, sneeuwmannen of rendieren uitknippen en deze op een kaart plakken. Alleen nog een mooie persoonlijke kerstgroet erbij en je hebt de ultieme Bookish kerstkaart om te versturen.

Kerstkaart kerstboom

Bron: http://freshideen.com

 

Kerstkaart DIY kerstballen

Bron: www.creatieveideeen.net

Een ander idee is om een zelfgemaakte foto op een kaart af te laten drukken. Dan kun je denken aan je boeken in een kerstachtige sfeer, een kerstgerelateerd boek of een boekachtige kerstgroet zoals op de foto hieronder. 

Foto voor kerstkaart

Foto: © Véronique

Nieuwjaarskaarten

In mijn zoektocht naar een originele kerstkaart heb ik weer veel te veel geweldige ideëen opgedaan. Dat wordt dit weekend echt een knoop doorhakken om ze nog op tijd te kunnen versturen. Maar mocht het niet meer lukken ze de komende week nog te verzenden, dan kan ik (in navolging van goede vrienden) altijd nog besluiten een nieuwe traditie in het leven te roepen door een nieuwjaarskaart te maken. Hoe dan ook, een kaart zal er komen. Welke en wanneer is voor jou de vraag… en voor mij eigenlijk ook nog 😉

Geef een antwoord