Kerstdecoraties voor boekliefhebbers

Dag Sinterklaasje, hallo Kerstmis! De ene feestdag is nog niet voorbij of de volgende is alweer in zicht. Ben jij al helemaal klaar voor de Kerst? Kunnen er nog wat kerstdecoraties bij? In dit blog toon ik jullie namelijk diverse kerst ideeën à la Bookish Lifestyle.

Stijlvol Bookish

Wat te denken van een doorzichtige kerstbal (o.a. verkrijgbaar bij Dille & Kamille € 2,50 en €3,50 per kerstbal) die je kunt vullen met papiersnippers of propjes van papier uit oude boeken. Ziet er heel stijlvol uit, zeker als je het qua tekst opdruk zwart-wit houdt.

Kerstbal gevuld met papier snippers

Bron: valerie-whathaveidonenow.blogspot.nl

 

Kerstbal gevuld met papierpropjes

Bron: www.thecheesethief.com

Bij de H&M vond ik papieren kerstballen in 2 maten (kleine variant voor € 2,99 en de grote voor € 4,99 per setje). Absoluut Bookish Lifestyle en stijlvol. Vond ze dan ook te leuk om in de winkel te laten liggen en heb van beide maten een setje aangeschaft.

Papieren kerstballen van H&M

Foto: Véronique (cc-by-sa)

 

Kerstmis op Zweinstein (Hogwarts)

Ga op zoek naar een gouden kerstbal (bij de Hema zag ik al verschillende gouden ballen) en plak daar 2 veertjes op. Het resultaat: je eigen Gouden Snaai (Golden Snitch). Hoe eenvoudig kan het zijn. Je kunt er natuurlijk ook een heleboel maken en er de kerstboom mee vol hangen. En voilá: een heus Harry Potter kerstfeest.

Kerstbal als Gouden Snaai

Bron: www.popsugar.com

De boekenboom

Kerstbomen gemaakt van boeken, hoe milieuvriendelijk kun je het hebben. Geen echte boom, maar gemaakt van boeken die je toch al in huis hebt. Op internet staan mooie voorbeelden, zeker de moeite waard om even op Google te zoeken op “christmas tree book“. Er zijn ook hele originele varianten hierop, zoals een sneeuwman of rendier. 

Bron: www.themetapicture.com

 

Kerstboom gemaakt van boeken in Ikea boekenkasten

Bron: Ikea

 

Sneeuwpop gemaakt van boeken

Bron: www.instructables.com

Papieren kerst

Je hebt vast nog wel ergens oud papier liggen. Dit kun je gebruiken om er kerstfiguurtjes uit te knippen; een ster, bal of engeltje. Klein gaatje erin maken, voorzien van een touwtje en de papieren ornamenten zijn een feit. Ook de kerstslingers kun je van papier maken. Dat heb je vroeger op de basisschool vast wel eens gedaan: van een strook papier een rondje maken, het volgende strookje erdoor heen halen en dicht plakken en ga zo maar door. Ook leuk om met kinderen deze kerstversieringen te maken. Bijkomend voordeel: na de kerst kan het bij het oud papier en volgend jaar maak je gewoon weer nieuwe creaties.

Kerstster van papier

Bron: www.elahtree.blogspot.nl

 

Kerstslinger van boekpagina's

Bron: www.janeofallcrafts.com

 

Wow, ik vind dit zelf echt leuke en originele kerst ideeën! Dit jaar ga ik zeker een paar sfeervolle kerstdecoraties maken. Op mijn Pinterest-pagina Bookish Christmas heb ik nog meer voorbeelden verzameld, neem gerust een kijkje. En natuurlijk veel plezier met het aankleden van je eigen Bookish Lifestyle kerstfeest.

Geef een antwoord