‘En de Oscar voor meest Bookish credits gaat naar…’

De nieuwste boekverfilming van The Jungle Book uit 2016. Hebben jullie hem al gezien? En hebben jullie ook de aftiteling bekeken? Die was toch echt Bookish Lifestyle vinden jullie ook niet? Wat mij betreft Oscar-waardig. Worden voor dit onderdeel eigenlijk ook Oscars voor uitgereikt? Anders bij deze.

Zelf heb ik de film deze week voor het eerst gezien op Netflix. De film was erg vermakelijk. Maar van de credits (de aftiteling dus) heb ik nog het meest genoten. Hoe krijgen ze het bedacht en wat is dat mooi gemaakt zeg.

De aftiteling

Het leesboek begint te bewegen. Vervolgens gaat het open en steeds wordt er een bladzijde omgeslagen waarbij de dieren uit het verhaal opnieuw tot leven komen. Wie wil er nu niet zo levend boek?!

En kijk het filmpje vooral vaker dan één keer. Op die manier gaan je steeds meer dingen opvallen. Ook aan de kleine dingetjes is gedacht. Het begint al met de kleine aapjes verspreid over de pagina. En de bomen, struiken, gras en water die bewegen.

En die schildpadden, zijn ze niet cute? Die hebben toch echt wel mijn hart gestolen. Hoe zou het nu met ze gaan?

Op YouTube heb ik het stukje credits terug gevonden. Helaas wordt het nummer ‘I wan’na be like you’ in het Portugees gezongen, maar dat mag de pret niet drukken. Het gaat om het boekverhaal en dat is in welke taal dan ook uitstekend te begrijpen.

Veel Bookish kijkplezier!

 

Bron: Youtube (User: Disney em pt-pt)

Geef een antwoord