Doe je ook mee met de Carnavalsboekenbingo?

Bingokaart en serpetines

Foto: © Véronique

Carnaval, nog een weekje en dan is het weer zover. Persoonlijk vind ik het altijd erg leuk om te kijken hoe of als wat mensen verkleed zijn. Om te zien hoe origineel ze zijn geweest in hun kostuumkeuze. En ik ben benieuwd of ik in het feestgedruis boekgerelateerde kostuums kan ontdekken. Doe je mee?

Carnavalsboekenbingokaart

Speciaal daarom heb ik deze Carnavalsboekenbingokaart in het leven geroepen. Print ‘m uit, zodat je ‘m tijdens de Carnaval ter plekke kan aankruisen.

Tussen al die kostuums zijn zeker Wally’s (Waar is Wally?) te vinden. En ik verwacht ook een enkele Harry Potter of een van zijn kompanen tegen te komen. Roodkapjes en sprookjesprinsessen zullen volop aanwezig zijn. Ik zal verbaasd zijn als in deze rij vakjes niet aangekruist gaan worden.

Dit geldt vast en zeker ook voor Pippi Langkous. Voor Winnie de Poeh of een van zijn vriendjes zullen jij en ik iets beter ons best moeten doen. Net als voor Alice in Wonderland. Maar het is zeer zeker te doen.

Voor Sherlock Holmes of Watson heb je misschien een vergrootglas nodig. En nee, Inspector Gadget is geen Sherlock Holmes! Dus niet vals gaan spelen. Suske, Wiske of Lambik zullen weer eenvoudig te spotten zijn. Maar het laatste vakje is dé uitdaging voor 2017: een boekenelfje. Iemand verkleed als een boek of boekenworm keur ik ook goed.

Gelukkig zijn er vier hele carnavalsdagen en -nachten om al deze boekfiguren te ontdekken.

Carnavalsboekenbingokaart
Mocht je nog andere boekgerelateerde kostuums tegen komen, laat het mij dan weten. Wie weet kan ik die dan gebruiken voor de carnavalsboekenbingokaart van 2018.

Zelf nog inspiratie nodig voor een Carnavalsoutfit? Check dan mijn Pinterest-pagina Bookish Costumes.

 

Geef een reactie