Snijmallen en stempels voor de Bookish doe-het-zelver

Ben jij iemand die én gek is op boeken én graag zelf kaarten maakt? Dan heb ik nu een aantal bookish DIY-artikelen voor je ontdekt, namelijk snijmallen en stempels. Leuk om cadeau te vragen in deze decembermaand. Maar meer nog super om er direct mee aan de slag te gaan en er mooie dingen mee te maken.

Snijmallen

Enkele jaren geleden hebben twee vriendinnen me zover gekregen om ook zelf kaarten te gaan maken. Voor mijn zelfgemaakte kaarten houd ik me het liefst bezig met stempelen en het knippen en plakken van figuurtjes op lege kaarten. Maar deze twee dames zijn zeer bedreven in embossen en stansen. En tijdens gezamenlijke knutselweekendjes (een enkele keer per jaar) maak ik dan ook graag gebruik van al hun knutsel-gereedschappen. Echter vandaag vind ik het voor het eerst echt jammer dat ik niet zelf een stansmachine heb. Want heb jij die gave Harry Potter snijmallen al ontdekt? Ik zag ze vanmiddag voor het eerst voorbij komen bij hobby-artikelen webshop Paperpads.

harry-potter-snijmal-hogwarts

Bron: www.paperpads.nl

Deze uitsnede van Hogwarts (€ 19,59) in zwart of donkerblauwe papier op een gekleurde kaart. Bijvoorbeeld rood of groen. En als ik mijn speciale Sharpie paint-pen (€ 3,95) zou gebruiken voor sneeuwvlokjes, dan zie ik de ideale kerstkaart zo voor me.

harry-potter-snijmal-embellishments

Bron: www.paperpads.nl

En zijn deze figuurtjes niet ontzettend leuk voor op nog lege cadeaukaartjes? Ik heb meer dan genoeg Harry Potter fans in mijn omgeving, dus zo’n zelfgemaakt kaartje zal zeker een succes zijn. Of wat dacht je van uitnodigingen voor een Harry Potter feestje, of … Zoals je kunt lezen, maakt mijn creatieve brein overuren. Dat gebeurt vaak zodra ik iets leuks voorbij zie komen.

harry-potter-snijmal-gryffindor-crest

Bron: www.paperpads.nl

Creatieve kaartenmakers weten vast wel iets leuks te maken met de snijmal van een “open boek” (€ 10,59) van het merk Marianne Design. Met meerdere uitgestanste open boeken in verschillende kleuren kun je een cadeaupapier verder aankleden.

Snijmal open boek

Bron: www.paperpads.nl

Hmmm… misschien toch nog snel een knutselweekendje organiseren of een stansmachine lenen van een van mijn vriendinnen? Mijn kasten puilen namelijk al uit van al mijn overige hobbyspullen, momenteel zou een stansmachine er echt niet meer bij passen.

Stempelen

Qua stempels denk ik dan wel altijd nog plek in mijn knutsellades te hebben. Zo zag ik twee bookish stempels van het mooie merk Gorjuss voorbij komen. Zo heb je er eentje genaamd “Summer Days” in klein (€ 2,-) en groot (€ 7,29) formaat. Bij een klein formaat moet je denken aan een hoogte van zo’n 8 centimeter. Een groot formaat betreft eerder iets van 20 centimeter.

gorjuss-summer-days-rubber-stamp

Bron: www.paperpads.nl

Nog zo’n leuke stempel van Gorjuss draagt de naam “New Heights”. Ook weer in klein (€ 2,29) en groot (€ 9,29) formaat. Ik krijg nu al zin om een van deze stempels met te gekke kleurtjes in te kleuren.

gorjuss-new-heights

Bron: www.paperpads.nl

Mocht je op zoek zijn naar stempel met alleen maar boeken, dan is misschien de stempel “Old Books” (€ 5,45) van het merk Deep Red iets voor jou. Door deze rij boeken op effen cadeaupapier te stempelen heb je een originele verpakking te pakken.

Old Books

Bron: www.creafine.nl

Die van Blossom Books (Stamp the Booklove! € 5,95) zijn ook echt iets voor een knutselgrage boekenworm. Met een van deze boekenquotes in combinatie met een van bovenstaande stempels of snijmallen maakt een (cadeau)kaart of een zelfgemaakte boekenlegger tot een leuke binnenkomer bij de ontvanger.

Stamp the booklove

Bron: www.spreadthebooklove.nl

 

Geef een antwoord