Bookish post met Kakkerlakjes

Ken jij de Kakkerlakjes al? Dat zijn leuke, kleine, geïllustreerde boekjes in kaartformaat die je per post kunt versturen en met een naam die je niet snel zult vergeten. Sinds deze zomer zijn ze her en der in Nederland en België te koop.

Kakkerlakken
Foto: © Véronique

Kakkerlakjes

Via social media had ik al van het bestaan van de Kakkerlakjes gehoord, maar nu trof ik ze in het echt aan in de boekwinkel. Om precies te zijn in boekwinkel Scheltema in Amsterdam. Natuurlijk moest ik uit de aanwezige collectie Kakkerlakjes de variant van Pride & Prejudice hebben. Het gehele verhaal in stripvorm in een notendop dat per post verstuurd kan worden. Wat wil je als Jane Austen liefhebber nog meer?

Foto: © Véronique

Ik had ook voor De Toverberg van Thomas Mann kunnen kiezen, dat is zo’n enorm dik boek dat ik er graag de samenvatting van zou lezen. Want voor mij geldt de quote ‘So many books, so Little time’.

Naast de twaalf pagina’s Trots en Vooroordeel bevat dit boekje ook nog 3 pagina’s met achtergrondinformatie over de schrijfster Jane Austen, het boek en het tijdsbeeld ten tijde van het schrijven van dit boek. Totale girl power als je het mij vraagt!

kakkerlakjes_girlpower
Foto: © Véronique

De postboekjes

De boekjes zijn er in vier categorieën: jong, poëzie, literatuur en culinair. De presenteermolen in de winkel geeft ook nog thema-advies om ze naar iemand speciaals te sturen, zoals een verjaardag, als sterkte of gewoon zomaar. Zo heb je altijd een goed excuus om er eentje aan iemand te sturen. Ze hebben het formaat van een kaart, dus ze zijn ook erg leuk om te langere tijd te showen in je kaartenrek thuis.

Foto: © Véronique

En zoals jullie weten ben ik van de details. Leuk om te zien dat op de binnenkant van de envelop kakkerlakken gedrukt zijn.

Kakkerlakjes envelop
Foto: © Véronique

Duurzaam

De Kakkerlakjes zijn ook nog eens duurzaam. Er wordt samengewerkt met drukker Henk Tienkamp die drukt met de waterloos offset techniek, FSC-gecertificeerd papier en plantaardige inkten. En doordat deze drukker in Groningen zit, wordt er ook nog eens bespaard op de transportkosten.

En in de culinaire boekjes wordt onder andere aandacht besteed aan betaalbaar biologisch eten en tip om voedselverspilling tegen te gaan. Ook dat is een vorm van duurzaamheid.

Kakkerlakjes chocolademousse
Foto: © Véronique

De naam

Kakkerlakje, toch wel een gekke naam voor een boekje? Maar dat blijkt juist de bedoeling lees ik op de website van uitgeverij Loopvis. Een van de redenen: “Of je nu gruwt van kakkerlakken of niet, het is in elk geval iets dat je niet direct weer vergeet.” Nu nog afwachten of het een ware kakkerlakkenplaag wordt, maar ik heb er weer een leuk bookish item bij om cadeau te geven. En dat voor maar € 6,99 per boekje en 2 postzegels.

Foto: © Véronique

Abonnement

Bij het checken van de website ontdekte ik dat er ook nog een Kakkerlakjesabonnement van € 85,- aangeboden wordt. Twaalf maanden lang ontvang je een nieuw boekje in het genre van jouw keuze of als mix. En je ontvangt deze voordat et boekje in de winkel ligt. Mét extra nog eens een dertiende maand in de vorm van een gratis special edition uitgave. 

Wellicht een leuk decembercadeau voor iemand die verder alles al heeft en nu toch iedere maand weer opnieuw verrast kan worden.

Kakkerlakjes frituurverlangen
Foto: © Véronique

Geef een antwoord