Bookish Lifestyle 1 jaar

Hieperdepiep Hoera! Bookish Lifestyle is vandaag 1 jaar geworden. In deze blogpost blik ik terug op het afgelopen jaar en kijk ik vooruit naar het komende jaar.

Bookish Lifestyle 1 jaar

Foto: © Véronique

Het begin

Ik speelde al wat langer met het idee om een eigen blog te beginnen. Over het thema hoefde ik niet na te denken… boeken. Er zijn alleen al zoveel goede boekenblogs, dat ik daar maar moeilijk mee kan concurreren. Een andere hobby van mij is het ontdekken van leuke, aparte en bijzondere Bookish items. Al jarenlang ontdek ik tijdens mijn buitenlandse reizen onwijs leuke boekgerelateerde cadeautjes en natuurlijk moest en zou ik die hebben als bibliofiel ;-). Ik had dus al een kleine verzameling thuis in de kast. Door Pinterest ontdekte ik ook nog eens dat ik niet de enige op de wereldbol ben met deze liefhebberij. En als je iets verder kijkt dan je neus lang is, blijkt dat er ook in Nederland steeds meer boekgerelateerde producten te vinden zijn. Het idee was dan ook snel geboren… een blog over boekgerelateerde cadeaus. 

Trots

Het kiezen van de perfecte naam had wat meer voeten in aarde. Ik wilde een toepasselijke naam, een makkelijk te onthouden naam én natuurlijk een originele naam. Het werd Bookish Lifestyle en tot op de dag van vandaag ben ik daar supertevreden over.
Trots ben ik ook op de website die ik helemaal zelf in WordPress heb ingericht. Al loop ik stiekem wel eens na te denken om ‘m te vernieuwen. En mijn zelfgemaakte visitekaartjes deel ik regelmatig met veel trots uit.

Visitekaartjes Bookish Lifestyle

Foto: © Véronique

Nog wekelijks geniet ik van het totaalplaatje. Het op zoek gaan naar een nieuw item, het liefst zelf uitproberen en testen van het product, een bericht erover schrijven en het fotograferen ervan. De statistieken laten zien dat het blog met zo’n specifieke niche dagelijks goed bezocht wordt en ook de gestage groei op Instagram en jullie vele complimenten laten mijn wangen gloeien van… tja… trots natuurlijk.

De blogs

Het afgelopen jaar heb ik 54 berichten geplaatst en worden ze veelvuldig door jullie gelezen. Dank jullie wel daarvoor. Van sommigen onder jullie weet ik dat je alle blogposts tot op heden hebt gelezen. Daarom is nog een extra dank je wel op z’n plaats voor deze lieve hardcore volgers.

Ik heb ontdekt dat het niet altijd vanzelfsprekend is om iedere week weer een blog-onderwerp te hebben. Zeker, er zijn meer dan genoeg producten, maar soms wil je eerst iets testen of het bevalt en aan te raden is. Op andere momenten vraagt een onderwerp meer uitzoekwerk. En soms is het nog niet het moment om over iets te bloggen, bijvoorbeeld doordat het bericht samen hangt met de geboorte- of sterfdag van een schrijver. Maar tot op heden is het mij gelukt 1 blog per week te posten. Yeah!

Bron: www.boekendrop.nl

Vele blogposts gingen over cadeau-artikelen, de allereerste zelfs over Boekendrop. Hoe Nederlands kun je het hebben? Ook zijn er  het afgelopen jaar 2 tentoonstellingen en 3 Bookish bestemmingen besproken. Ondanks het feit dat Bookish Lifestyle zich niet specifiek richt op boeken, kon ik het niet laten jullie toch een enkel bijzonder boek te tippen. Er zijn dan ook 3 boekrecensies van mijn hand verschenen. 

Bijzondere geluksmomenten

Dankzij mijn blog heb ik afgelopen jaar al verschillende geluksmomenten mogen beleven. Zo heb ik al twee ontzettend aardige auteurs mogen ontmoeten, namelijk tijdens een boekpresentatie Krystal Sutherland (deze meet & greet zat als extra verrassing voor enkele onder ons in een boekbox van Celebrate Books – was mijn eerste boekbox ooit) en op uitnodiging een intieme lunch met Jane Harper. Ook heb ik al verschillende (boek)bloggers mogen ontmoeten, zoals Judith die lieve boekenwurm achter het blog Biebmiepje.

Jane Harper en Véronique

Foto: © AW Bruna Uitgevers

Doordat ik mij nog meer in de boekenwereld ben gaan onderdompelen heb ik via al die boekbloggers en uitgeverijen nog meer interessante boeken ontdekt, waardoor mijn nog te lezen stapel en wensenlijstje met de dag groeit. Alleen mijn portemonnee wil nog wel eens tegen strubbelen 😉 Maar ook met boeken had ik diverse geluksmomentjes, zo heb ik het afgelopen jaar al verschillende boeken gewonnen. En via de boekcommunity Hebban heb ik, in ruil voor een boekrecensie op Hebban, al enkele zeer goede recensieboeken mogen lezen. En hoe bijzonder was het moment toen ik een mailtje van Clavis Uitgeverij kreeg met de vraag of ik het mooi geïllustreerde boek Bijzondere Vertelsels van Ransom Riggs wilde recenseren. Natuurlijk wilde ik dat. Nogmaals ben ik van huis uit geen boekenlogger, maar wel een lezer in hart en nieren en voor speciale boeken maak ik graag een uitzondering op mijn blog.

Vooruitkijkend

Voor het komende jaar heb ik nog meer dan voldoende ideeën. Denk dan aan nieuwe bestemmingen en in de trant van cultuur heb ik ook nog wat ijzers in het vuur. En natuurlijk weer een hoop nieuwe cadeau-artikelen die op de markt gaan komen en waar ik jullie over wil informeren. Mocht ik nog meer bijzondere ontmoetingen hebben, dan zal ik dat zeker niet onvermeld laten. Ik zou zeggen blijf vooral mijn blog volgen door je te abonneren en je wordt automatisch op de hoogte gehouden van de laatste updates.

Ook hoor ik graag van jullie welke onderwerpen jullie interessant vonden en vinden. Zijn er onderwerpen  waar ik meer aandacht aan zou moeten besteden? Laat dan je commentaar achter onder dit bericht.

Hiep Hiep Hoera

Foto: © Véronique

BewarenBewaren

3 comments

  1. Kim says:

    Leuk om elke keer weer zo verrast te worden Wat heb je een passende en goed ontdekte thema’s bedacht! Lastig om te zeggen welke ik het leukste vond, denk de blogs over kadootjes:-)

  2. Judith says:

    Ook hier nog even felicitatie! Van harte met je 1e blogverjaardag! Op naar nog vele gezellige blogjaren! Vind je blog erg leuk, word er hebberig van 😉
    Liefs, Judith

Geef een antwoord