Bookish kerstballen anno 2019

Ligt het aan mij of is het jullie ook opgevallen dat er dit jaar meer bookish kerstartikelen op de Nederlandse markt zijn? Mijn bookish kerstcollectie is in ieder geval weer wat gegroeid. Lees en kijk mee…

In mijn eerste jaar blogde ik al over bookish kerstdecoraties, vorig jaar tipte ik in de Boekenkrant dat bijzondere kerstballen dit jaar weleens een grote trend zouden kunnen gaan worden.

Interview in de Boekenkrant
Foto: © Véronique

Zo om me heen kijkend lijk ik gelijk te hebben gekregen. Hieronder deel ik mijn kerstige bookish aanwinsten van dit jaar met jullie. En ik ben benieuwd of jullie ook iets bookish aangeschaft hebben?

Boekenbal

Vorig jaar kreeg ik al een kerstbal in de vorm van een drie boeken uit de Verenigde Staten. Dit jaar had mijn vriend een soortgelijke kerstdecoratie gevonden in de Amsterdamse Jordaan bij de kerstafdeling van Affaire d’Eau. Hoe gaaf is die?!

Kerstdecoratoe boekenstapels
Foto: © Véronique

Takkie kerstbal

In november bracht de Hema een eigen kerstballenserie uit; met onder meer de rookworst, de tompouce en een heuse Takkie. Ik wist dat ik niet lang moest wachten ,ook al was ik nog helemaal niet in kerststemming, en heb dan ook direct een Takkie (en ja ook de tompouce) aangeschaft. Niet veel later ben ik Takkie nergens meer tegen gekomen. Het was dus een groot succes en hopelijk breid de Hema volgend jaar de collectie uit met ornamenten van Jip, Janneke en Siepie.

Kerstbal Takkie
Foto: © Véronique

Kerst met Harry Potter

Al direct na de zomer kon je bij de Primark kerstdecoraties vinden, zoals te verwachten viel ook kerstartikelen van onder andere van Harry Potter. Ik moet eerlijk bekennen dat ik dit jaar de Potter-kerstcollectie niet mijn smaak vond. Waar ik wel echt warm voor liep waren de kerstige items in de Harry Potter Warner Brothers Studio shop in Londen. Ik heb mezelf kunnen bedwingen en ben netjes met één kerstitem (en een heleboel andere niet kerstige Potter-producten) naar de kassa gegaan. Hier moet ik wel bij vertellen dat het hartje zomer was en ik dus nog totaal niet in kerststemming was.

Kersthanger Yull Ball
Foto: © Véronique

Gepersonaliseerde kerstbal

Door een advertentie werd ik geattendeerd op de kerstballen van Simply Colors die je helemaal naar je eigen smaak kunt laten bedrukken. Dat moest ik natuurlijk proberen en dit is het resultaat: een heuse Bookish Lifestyle turquoise kerstbal!

Gepersonaliseerde kerstballen
Foto: © Véronique

Boekjes uit Duitsland

Uit Duitsland komen deze boekjes die je ook als decoratie in de boom kan hangen. Het half openstaande boekje kan, door de magneetjes in de kaft, zelfs helemaal geopend worden en komt er een verhaaltje tevoorschijn. Het andere boekje is blanco van binnen.

Kerst boekhangers uit Duitsland
Foto: © Véronique

Humbug

Een van mijn favoriete kerstverhalen is Het kerstverhaal (A Christmas Carol) van Charles Dickens. Het was dan ook een leuke ervaring om met kerst het Charles Dickens Museum in Londen te bezoeken en ik kan het iedereen aanraden. Het ‘Bah, Humbug’ speldje heb ik daar toendertijd gekocht. Afgelopen najaar zag ik onverwachts dit bordje ‘Scrooge lives here’ bij de goedkope So Low winkelketen. Als bookish item kon ik deze echt niet laten liggen.

Kerst Humbug
Foto: © Véronique

Nee, je bent niet te laat om er alsnog een bookish kerstfeest van te maken. Één van bovenstaande kerstballen nog aanschaffen zal misschien te kort dag zijn, maar in mijn blog over Kerstdecoraties voor boekliefhebbers zit wellicht iets dat wel last minute te regelen is.

Bron: www.janeofallcrafts.com

Geef een antwoord