Boekenleggers, klein maar fijn

Verzameling boekenleggers

Mijn verzameling boekenleggers
Foto: Véronique (cc-by-sa)

Boekenleggers heb je in allerlei soorten en maten en zijn uitermate geschikt als cadeautje. Als bedankje of kleinigheidje voor iemand, maar ook voor jezelf. En boekenleggers kun je, wat mij betreft, nooit genoeg hebben.

Doordat er zoveel verschillende soorten boekenleggers zijn, zit er altijd wel iets passends voor iemand bij. Denk bijvoorbeeld aan designs in thema’s als kunst, natuur, dieren, landen, gebouwen, kinderen, teksten als “I love reading”. Keuze genoeg en dus voor ieder wat wils.

Praktisch

In de loop der jaren heb ik zelf al aardig wat boekenleggers verzameld en versleten. Gekocht als aandenken aan een reis of museumbezoek. Maar regelmatig ook cadeau gekregen van anderen die weten dat ze mij hier een plezier mee doen. Vroeger wilde ik nog wel eens een bonnetje of kaartje als boekenlegger gebruiken, maar nu ik er meerdere heb, bewaar ik ik ze alvast in een nog te lezen boek, zodat ik nooit meer zonder boekenlegger zit. En tijdens het lezen word ik steeds herinnerd aan de gever of de plek waar ik was toen ik hem kocht.

En mocht je een hele selectie hebben, waarom zou je ze alleen voor leesboeken gebruiken. Wel eens gedacht om ze te gebruiken in je kookboek bij je favoriete recept? Of in je studieboek voor die ene paragraaf die je nog een keer wilt herhalen? Of dat mooie kunstboek met dat ene werk waar je steeds naar terug grijpt?

Omdat ik veel onderweg ben, zijn magnetische boekenleggers favoriet bij mij. Deze blijven  goed op hun plaats zitten en vallen niet gemakkelijk uit een boek. Maar zo nu en dan zie of krijg ik ontzettend leuke boekenleggers die voor de boeken op mijn nachtkastje gereserveerd zijn. Zoals de BookCrush (2 voetjes die uit een boek steken) of de Zipmark (een boekenlegger in de vorm van een rits).

Boekenlegger BookCrush

Boekenlegger BookCrush
Foto: Véronique (cc-by-sa)

Verkrijgbaar

Boekenleggers zijn werkelijk overal verkrijgbaar, dus er is geen excuus voor als je ze niet kan vinden. Bij de kantoorboekhandels bij jou om de hoek of op het station, en vaak ook te vinden bij cadeauwinkeltjes. Kijk eens rond in de museumwinkel of google maar eens op boekenlegger en je komt ontelbaar veel online en offline winkels tegen die ze in alle soorten en maten aanbieden.

Of kijk ook eens rond op je vakantieadres, daar kom je ze vast en zeker ook tegen en heb je direct een leuk aandenken of cadeautje, bijvoorbeeld voor diegene die op je huis past.

Het enige excuus dat je kunt hebben, is dat er zoveel zijn dat je niet kunt kiezen. Mocht dit het geval zijn, dan wil ik je altijd helpen. Op mijn Pinterest-pagina Bookmarks staan voorbeelden van leuke boekenleggers. Een echt speciale boekenlegger kun je zelf maken. Op mijn Pinterest-pagina Bookmarks DIY staan al talloze ideeën voor een eigen gemaakte boekenlegger.

En wil je de boekenlegger als een mooi cadeautje overhandigen, check dan mijn blogpost “Zes leuke manieren om boekenbonnen in te pakken”. Deze ideeën zijn ook bruikbaar voor boekenleggers.

Geef een antwoord