Opbergboeken: van cadeauverpakking tot Bookish statement

Overzichtsfoto van boekopbergers

Foto: © Véronique

Opbergboeken zijn al een paar jaar op de markt, en het lijkt wel of je ze tegenwoordig steeds vaker tegenkomt. Zo kwam ik ze afgelopen week nog tegen bij zowel de Hema, de Xenos en het Deense warenhuis Søstrene Grene. Vroeger waren deze als boek vermomde dozen voornamelijk kluizen, om geld of sieraden veilig en ‘onzichtbaar’ in op te bergen. Ze zagen er toen wat ouderwets uit. Tegenwoordig zijn de designs een stuk hipper, zijn ze in verschillende formaten verkrijgbaar en veel multifunctioneler inzetbaar.

Leuke functies voor het opbergboek

Boekopberger van Søstrene Grene

Opbergboek (Søstrene Grene)
Foto: © Véronique

Het heet niet voor niets opbergboek; in deze doos in boekvorm kun je bijvoorbeeld al je prullaria bewaren. Zelf bewaar ik er mijn favoriete kaarten in, zodat ze niet kunnen kreukelen. Ook een idee om je favoriete foto’s, concertkaartjes of liefdesbriefjes in het “boek” te bewaren.

 

Door het handige formaat, passen opbergboeken gemakkelijk op de boekenplank, zowel staand als liggend. Of wat dacht je ervan om de opberger op je nachtkastje te bewaren, bovenop of tussen je stapel leesboeken. Verder kun je er een “Bookish” statement van maken op je salontafel of dressoirkast.

En met een mooie strik er om heen heb je snel een leuke cadeauverpakking, helemaal in Bookish Lifestyle (en geen inpakpapier meer nodig).

Waar is het opbergboek verkrijgbaar?

De opbergboeken zijn onder andere verkrijgbaar in eerder genoemde winkels.

Boekopberger van Søstrene Grene

Opbergboek (Søstrene Grene)
Foto: © Véronique

Boekopberger van Hema

Opbergboek (Hema)
Foto: © Véronique

Boekopberger van Xenos

Opbergboek (Xenos)
Foto: © Véronique

 

 

 

 

 

 

 

Bij Søstrene Grene wisselen de collecties redelijk snel, persoonlijk vind ik ze daar wel de leukste designs hebben. Bij de Hema (locatie Gelderlandplein te Amsterdam) trof ik er eentje aan die erg leuk is voor kinderen. En vindt je antiek, pastel of Vincent van Gogh-geel mooie designs, dan kun je het beste terecht bij de Xenos. Maar zoek ook eens op Google op ‘opbergboek’ of ‘doos in boekvorm’ en wie weet kom je er daar een tegen die helemaal bij jouw smaak past. Of past bij de smaak van iemand waarvoor je een cadeau zoekt.

Geef een antwoord