Nieuwe notitieboeken in een oud jasje: “About: Blanks”

About: Blanks voorbeelden

Foto: Johan Oomen (cc-by-sa)

Afgelopen weekend ontdekt in Haarlem; de notitieboeken van About: Blanks. Deze unieke notitieboeken zijn geupcycled uit oude boeken en wat mij betreft helemaal Bookish Lifestyle

Harde kaften van oude boeken krijgen een nieuw leven, ze worden ontdaan van hun originele inhoud en voorzien van lege (blank) pagina’s. Hierdoor krijgen ze een nieuw bestaan als sketch- en/of aantekeningenboek.

Uniek

Omdat de notitieboeken van oude boeken worden gemaakt, zijn ze stuk voor stuk uniek. Mijn inschatting is dat de meeste kaften dateren uit de jaren 60 en 70. Ik vind het een origineel cadeau voor iemand die van oude boeken houdt of voor een schrijver of schrijfster. En doe je wat meer moeite om tussen de titels te snuffelen, dan kom je vast wel iets van je gading tegen. Afgelopen weekend troffen wij onder andere de volgende kaften aan; een jongensboek over voetbal, eentje over tuinieren, een ander over meubelstijlen en een kaft met een meisjesnaam. Normaal gesproken zou je de boeken geen blik waardig keuren met die ouderwetse inhoud; maar op deze geupcyclede wijze zijn ze weer helemaal van nu.

Erg leuk als cadeau, maar ook een origineel Bookish Lifestyle product voor jezelf. Gebruik het als hip notitieboek tijdens een vergadering of als geheim dagboek dat niet opvalt in je boekenkast.

Doordat ze met de hand gemaakt zijn en allemaal een verschillend formaat hebben, zijn ze ook allemaal anders geprijsd. Ga uit van een prijs tussen de € 15,- en € 35,-.

Verkrijgbaar

Diverse notitie- en sketchboeken worden online aangeboden op de webshop van About: Blanks. Mocht het online aanbod tijdelijk verminderd zijn, dan zijn ze nog volop verkrijgbaar in diverse winkels verspreid over heel Nederland. En ook in enkele winkels in België, Duitsland en Frankrijk zijn ze verkrijgbaar. De kaart op de wholesale pagina van About: Blanks geeft het beste overzicht aan winkels weer. Zelf heb ik een grote hoeveelheid About: Blanks notitieboeken aangetroffen bij Sjakies XL in Haarlem

Boekenkast vol met About: Blanks notitieboeken

Boekenkast vol met About: Blanks bij Sjakies XL Foto: Johan Oomen (cc-by-sa)

p.s. En dat boek met die meisjesnaam waar ik het eerder over had, is helaas niet meer beschikbaar. Daar hebben wij als toekomstig verjaardagscadeau al een bestemming voor gevonden.

Zijn deze notitieboeken niet jouw smaak? In een eerder blogbericht heb ik gesproken over de mooie vormgeving van Paperblanks notitieboeken.

2 comments

 1. Kjell says:

  Bedankt voor dit enthousiaste artikel over onze About Blanks schets- notitieboeken! Inmiddels is de voorraad op de webshop ook weer aangevuld.

  Groet,

  Kjell
  About Blanks

  • veronique says:

   Hoi Kjell,

   Bedankt voor je reactie. Zo’n origineel Nederlands product mag natuurlijk niet onvermeld blijven. En wat fijn dat de webshop is aangevuld, ik heb de tekst over de verkrijgbaarheid in mijn blog daarop aangepast. Succes met de onderneming en voor een volgend cadeau weet ik About: Blanks zeker te weten opnieuw te vinden 😉

   Groeten van Véronique

Geef een antwoord