Walky Talkies: creatief met sokken

Wist je dat kinderen meer kunnen met sokken dan alleen dragen? Dan ken je de Walky Talkies nog niet. Met deze sokpoppen kun je meer-keuze-verhaaltjes (voor)lezen en de kinderen hun eigen creatieve verhaal (na)spelen. En ja, ze zijn ook gewoon te dragen.

Walky Talkie sokpoppen
Foto: © Véronique

Keuzes

Het kiezen begint al in de winkel: welk paar Walky Talkies sokken neem je mee naar huis? En in welke maat? Er zijn 16 verschillende paar sokken. Per verhaallijn zijn er steeds 4 paar sokken (€ 7,95 per paar) verkrijgbaar in de maten 23-26, 27-30, 31-34. De vier verhaallijnen zijn:

Dat ik niet de enige ben die deze sokpoppen en bijbehorende creativiteit is opgevallen blijkt wel uit het feit dat in 2019 Walky Talkies de BRONZE BEST CREATIVE PLAY heeft gewonnen bij het Engelse Junior Magazine.

sokpoppen_display
Foto: © Véronique

Nog meer keuzes

Het verhaal dat bij deze sokpoppen hoort, zijn via een app te lezen. Nadat je de app gedownload hebt, moet je eerst de afbeelding van de plattegrond (die op de verpakking staat) scannen. Bewaar deze vervolgens voor een volgende keer. Via het keuzemenu kom je vervolgens via ‘Beleef een nieuw avontuur’ in het desbetreffende verhaal terecht. Leuk detail is dat je, na het opstarten, door het sleutelgat al een klein kijkje in de 3D-wereld krijgt.

Walky Talkie hoofdstuk
Foto: © Véronique

Een hoofdstukje is steeds 1 à 2 alinea’s lang. Aan het einde van het hoofdstukje kun je steeds kiezen hoe het verhaal nu verder gaat. Bij het maken van de keuze kom je met je beeldscherm terecht in de 3D wereld van het verhaal als je de kaart/plattegrond voor de camera houd. Daar zie je twee wegwijsbordjes om te kiezen voor één van de opties. Hierna volgen nog twee hoofdstukjes met een keuze. Na het vierde en laatste hoofdstukje kun je nog een foto van de lezer in een kader maken.

Sokpoppen 3D
Foto: © Véronique

Het verhaal is best grappig mede door de namen die gebruikt worden. Ik heb de riddertijd uitgeprobeerd en daar maakte ik kennis met jonkvrouw CHIC van Het Land van Nooit en Nergens. Doordat je steeds een keuze moet maken, kan het verhaal steeds anders lopen. Het verhaal zal ook nooit gaan vervelen. En als je dan toch echt uitgelezen bent, dan heb je altijd nog de sokpop om mee te spelen.

Speeltijd

Al met al is de app een leuke ondersteuning om kinderen op ideeën voor een verhaal te brengen. Zet de kaart met afbeelding op een tafel of nog beter plak ‘m op een kast of deur, zodat de sokpop een achtergrond heeft voor het verhaal. Of misschien heb je nog wel een poppenkast die je hiervoor kunt gebruiken. Laat je kind nu zelf een verhaal bedenken en naspelen, met of zonder publiek.

Spelen met Walky Talkie
Foto: © Véronique

Natuurlijk is het altijd leuker als je meer sokken hebt. Er zijn nog 15 andere Walky Talkies te koop. En mocht jij of je kind een beetje handig zijn, dan kun je ze eventueel zelf maken. Oftewel: ben creatief met sokken!


Geef een antwoord