Tentoonstelling Quentin Blake in Den Haag

Nu tot en met 3 maart 2019 is in Den Haag in Huis van het boek / Museum Meermanno een tentoonstelling met de tekeningen van Quentin Blake te zien. Een aanrader voor het hele gezin deze kerstvakantie.

Quentin Blake

Foto: © Véronique

Quentin Blake

De meeste van ons zullen de illustraties uit de vele Roald Dahl kinderboeken wel kennen, deze zijn gemaakt door Quentin Blake. Hij heeft meer dan 300 kinderboeken geïllustreerd, maar dat hij ook schrijver is weten maar weinig mensen. Zo schreef hij bijvoorbeeld ‘The Story of the Dancing Frog‘.

Bekijk eens zijn eigen website voor meer informatie over hem en zijn werk. Zo legt hij bijvoorbeeld uit hoe hij tekent, mag je rondkijken in zijn studio, kun je een van zijn tekeningen als E-card versturen en ontdek je nog veel meer weetjes over Quentin Blake en zijn werk.

Quentin Blake's Mathilda

Foto: © Johan

Tentoonstelling

De rondreizende tentoonstelling, samengesteld door het Londense House of Illustration, heet in Nederland ‘De vrienden van Quentin Blake: Matilda, Mr. Stink en de Minpins’. Zowel voor kinderen als de ouders is er genoeg te zien en te doen. Aan de hand van meer dan 150 originele tekeningen en foto’s wordt uitgelegd hoe Quentin Blake stap voor stap zijn illustraties maakt.

Quentin Blake werkboekje

Foto: © Véronique

Iets wat ik zelf altijd leuk vind is interactief bezig zijn in een museum. Bij de kassa krijg je al een werkboekje waarmee je een aantal vragen kan beantwoorden. Doe je dit goed, dan krijg je bij de kasse een cadeautje. Maar het leukste is toch wel dat je zelf al tekenend aan de slag kan gaan. Zowel in dit werkboekje als op losse vellen papieren die her en der in de tentoonstelling liggen. Leuk detail zijn de verschillende zitjes die her en der verspreid staan in het museum.

Quentin Blake zitje

Foto: © Johan

Het enige minpuntje voor mij als Bookish Lifestyler was dat er in de museumwinkel vrijwel alleen Roald Dahl boeken verkocht worden en nauwelijks andere merchandise. Gelukkig heb ik naast de poster, toch nog een erg leuke theedoek kunnen scoren.

Quentin Blake theedoek

Foto: © Véronique

Op de website van Het Huis van het boek / Huis Meermanno vind je in de rechterkolom de agenda met de activiteiten. Ook tijdens de kerstvakantie is er het een en ander te beleven, zo kun je bijvoorbeeld een workshop tekenen voor kinderen volgen en is er een voorleesuurtje door Willy Wonka zelf. Mocht je nog meer willen weten over deze tentoonstelling, klik dan door naar de website.

Foto-overzicht

Hieronder volgt een klein kijkje bij de tentoonstelling. En vind jij ook niet die illustraties op de muren en meubilair zo geweldig?

Quentin Blake op het gebouw

Foto: © Johan

Quentin Blake tentoonstelling

Foto: © Johan

Quentin Blake tentoonstelling

Foto: © Johan

Quentin Blake stoel

Foto: © Johan

Quentin Blake kindertekeningen

Foto: © Johan

Geef een antwoord