Milieuvriendelijke Harry Potter cadeaubox

Geheel toevallig kwam ik op de ecobox van Magically Kind, een milieuvriendelijke cadeaubox gebaseerd op de magische wereld van Harry Potter. Met als motto ‘Harry Potter inspired kindness for a greener planet.’ kon ik alleen maar enthousiast zijn over dit concept dat ik persoonlijk mocht uitproberen.

Magically Kind briefje
Foto: © Véronique

Magically Kind

Er zijn al heel veel Harry Potter producten op de markt, maar het toffe van de Magically Kind is dat het allemaal milieu- en diervriendelijk, duurzaam en vegan items zijn. En natuurlijk op Harry Potter geïnspireerd. Een eyeopener voor mij, zo kan het dus ook: fandom artikelen met een duurzame boodschap.

De shop wordt gerund door de Nederlandse Cindy vanuit het Franse Toulouse. Voor deze blogpost vroeg ik haar hoe dat zo gekomen is. Door COVID-19 zijn zij en haar Franse vriend eerder terug moeten komen van hun wereldreis. Tijdens haar verblijf in Toulouse bleek ze het zo leuk te vinden, dat ze samen hebben besloten daar te blijven.

Die wereldreis is mede de reden geweest om deze magische Eco-boxen te gaan maken. Ik zou geen recht doen om haar verhaal door het samen te vatten, dus laat ik Cindy zelf even aan het woord.

“Zelf hebben mijn partner en ik de laatste jaren steeds meer stappen genomen om duurzamer te leven. We zijn dit jaar teruggekomen van een wereldreis van anderhalf jaar en we waren erg geschrokken van hoe onze planeet eraan toe is en wat we eigenlijk niet zien en zeker niet beseffen in onze bubbels at home. We hebben dit meegenomen naar huis, zetten dit nu door in ons werk en zijn ons steeds meer gaan verdiepen in de environment. We beseften dat er zoveel is dat we kunnen doen om bepaalde problemen te voorkomen, op te lossen of in ieder geval op de goede weg te helpen. En we beseften ook dat kleine beetjes helpen, en dat iedereen een klein beetje kan doen. Ik ben ervan overtuigd dat we beter met zijn allen een beetje kunnen doen, dan dat een heel klein aantal mensen het extreem doet. Dus vandaar mijn idee voor de ecobox. Als een groot Harry Potter fan, die snel in de verleiding komt om onnodige ‘fandom’ artikelen te kopen – bedacht ik dat we echt wel van onze dingen kunnen blijven genieten, zolang we maar bewust omgaan met wat we kopen en hoe we ermee omgaan. En zo is deze magische Eco-Box naar voren gekomen!”

aldus Cindy (Magically Kind) d.d. 17-09-2020
Magically Kind pakje
Foto: © Véronique

Unboxing – Kijk je mee?

Ik mocht de tweede editie uitproberen en ben aangenaam verrast door de leuke producten. Allereerst was daar de linnen tas van TsToPlease met allerlei magische spreuken. Deze ga ik vast en zeker veel gebruiken.

Magically Kind tas
Foto: © Véronique

Een ander te gek product is de bamboe tandenborstel met de spreuk ‘Scourgify’ van SarahBsShop. De schoonmaak spreuk wordt in de magische wereld zowel gebruikt voor schoonmaken als om mensen die vloeken de mond te laten poetsen met zeep. Nu hoop ik toch wel dat ik me gedragen heb en witte tanden krijg in plaats van een zeepmond. Wat ontzettend leuk bedacht!

Magically Kind tandenborstel
Foto: © Véronique

De opvallende lezer zal misschien gezien hebben dat de twee bovenstaande producten van andere makers zijn. Dat klopt, want Cindy werkt ook samen met andere kleine duurzame ondernemers. De overige producten zijn allemaal door haar zelf gemaakt. Ze wil laten zien dat het niet moeilijk en ingewikkeld is om zelf met natuurlijke en vegan ingrediënten je eigen producten te maken.

Een voorbeeld hiervan is het doodshoofd met de toepasselijke naam ‘Skele-Gro’. Het betreft een vegan zeepvormige bodylotion die naar vanille ruikt. Ook hier weer een goede magische naam uitgekozen voor een product dat je lichaam verzorgt. Bijna te mooi om te gebruiken. Ik bewaar deze nog even tot oktober om mijn badkamer ook in Halloween sferen te brengen, maar stiekem heb ik met de achterzijde van het hoofd mijn handen al een keer ingesmeerd. Dus het is nog maar de vraag of deze het red tot Halloween 😉

Magically Kind bodylotion
Foto: © Véronique

In een schattig stevig potje zit een kokosolie zonnebrand (factor 20). Met een naam als ‘Espresso Patronum’ is, zodra je het potje opent, makkelijk te begrijpen dat het andere ingredient koffie is. Misschien kan ik deze nog goed gebruiken voor het najaarszonnetje voor een koffiekleurig tintje.

Magically Kind zonnebrand
Foto: © Véronique

De grappige snoepjesnaam ‘Fizzing Whizzbees’ is gebruikt voor toiletreiningstabletten. Deze wc-snoepjes bruisen zodra je ze in de toilet hebt laten vallen en komt er een geur vrij. Het magische was dat ik het heerlijk vond ruiken, terwijl mijn vriend het niet zo lekker vond. Zo zie je maar weer dat er over smaak niet te twisten valt.

Magically Kind wc bruistabletten
Foto: © Véronique

Het laatste product in de doos was een buisje ‘Phoenix Tears’ thee en een herbruikbaar theezakje. Ik had de groene thee met mint, maar de box kon ook een buisje met rooibosthee met vanille of limoengras thee bevatten. Mocht de thee op zijn, dan is het leuk om het buisje te bewaren bij mijn toverdrankflessencollectie. Is dat eigenlijk een woord? Ook handig om het buisje met mijn eigen losse thee mee te nemen naar het werk.

Magically Kind thee
Foto: © Véronique

Als laatste zit er nog een heel schattig bedeltje van een sleutel met de spreuk Alohamora in de box. Welke deur zou dit sleuteltje openen?

Magically Kind bedeltje
Foto: © Véronique

Conclusie

Het efficiënt compacte pakketje wordt verstuurd vanuit Frankrijk en ik had het met 10 dagen in huis. Het zijn mooi verzorgde producten in milieuvriendelijke en gerecyclede verpakkingen. De perfecte combinatie van originele Harry Potter producten voor jezelf en je huis en ondertussen een stuk milieuvriendelijker voor de planeet. Ik vind de box zeer schappelijk geprijsd en wat ik erg goed vind is dat daar ook nog eens 15% van de verkoopprijs naar een goed doel voor klimaatverandering gaat. Een complete magische en duurzame Bookish Lifestyle ervaring die ik van harte aanbeveel!

Behalve als set, worden verschillende van de producten achteraf ook los verkocht op de Etsy shop van Magically Kind.

Magically Kind uitgepakt
Foto: © Véronique

Met jarenlange Harry Potter fan Cindy aan het roer van Magically Kind verwacht ik nog heel veel leuke ecoboxen in de toekomst. En wie weet komen haar persoonlijke favorieten Dobby en Hermelien nog wel in één of meerdere boxen terecht. Plannen en ideëen heeft ze nog voldoende, dus wie weet…

Dit weekend is er een nieuwe magische Ecobox in de shop van Magically Kind verschenen. Ook deze doos is weer helemaal op een duurzame lifestyle geïnspireerd met een Vegan DIY food wrap set, een Hagrid’s Rock Cakes koekjes mix, Floo Powder badzout, Luna of Butterbeer zeepjes, Tante Petunia’s Loofah spons, een 100% gerecycled boeken legger en nog een kleine verrassing. Ik kijk nu al uit naar deze nieuwe box!

One comment

Geef een reactie