Gastblog: Proosten op Bookish bier!

Veel van de bookish producten die een plaatsje krijgen op dit blog zijn te koop in boekhandels en cadeauwinkels. Maar ook in de betere slijterijen zijn boekgerelateerde producten te vinden. De hoogste tijd een blik te werpen op Bookish bier!

Bookish bier

Geen 18? Geen druppel!Het was een bijzonder zonnige zondag, we gingen pannenkoeken eten in Boerderij Meerzicht, aan het randje van het Amsterdamse Bos. Dat bleek een populaire keus; tegen de tijd dat we een tafeltje bemachtigd hadden bleek de wachttijd voor een pannenkoek opgelopen tot drie kwartier. Gelukkig waren er ook lekkere sandwiches en koude biertjes in de aanbieding. Mijn oog viel direct op het vrolijke label van Krijtje van Brouwerij De School. Als fervent lezer van dit blog werd ik meteen enthousiast van de afbeelding van de jongeman die onderuitgezakt een boek aan het lezen is. Deze kruidige saison van Brouwerij De School uit Badhoevedorp is echt heerlijk.

Alle bieren van Brouwerij De School hebben leuke namen en bijpassende labels zo bleek. Mijn favorieten: Strafwerk (Belgian Tripel), Juffie (American Pale Ale) en ’t Kofschip (Russian Imperial Stout). Brouwer Leon Schelp stuurde desgevraagd het label van het Krijtje op. De bieren zijn in Amsterdam onder meer te koop bij de Bierkoning en Tabak’s Notenbar. Op de site van de Brouwerij staat een handig overzicht van alle verkooppunten in Nederland.

Bierlabel Krijtje

Bron: http://brouwerijdeschool.com

En terwijl ik van de zon genoot vroeg ik me af of er meer boekgerelateerd bier te koop is. De fantastische app Untapped (waarin je bij kunt houden welk bier je gedronken hebt, en wat je ervan vond) biedt gelukkig uitkomst. Hieronder nog drie Bookish bieren die nog meer zintuigen stimuleren bij het lezen van een boek.

Bookish Bier in het buitenland

Bookworm IPA

De Bookworm IPA van Foothills Brewing (Winston-Salem, North-Carolina, VS) is fruitige IPA met mango, sinaasappel, bosbes en ananas. Het bier is verkrijgbaar in de kroeg die bij de brouwerij hoort. Je moet dan wel een ticket kopen naar de VS.

Foothills-Bookworm-IPA

Bron: www.foothillsbrewing.com

Emersons Bookbinder

Helemaal uit Nieuw-Zeeland brouwt Emersons (Otago) de Bookbinder een klassieke, roodbruine Engelse ale. De Bookbinder is online te bestellen op de site van Emersons. Al vrees ik dat het niet goedkoop is om een biertje duizenden kilometers te laten reizen. Het label is trouwens erg leuk, kijk zeker eens naar de geanimeerde versie op de site van de brouwerij.

Bierlabel Emerson's Bookbinder

Bron: https://emersons.co.nz

Charlie And The Chocolate Milk Stout

Ook de brouwers van Books & Brews laten zich onder het mom van “Our beer makes you smarter” duidelijk inspireren door literaire klassiekers. De Charlie And The Chocolate Milk Stout bijvoorbeeld (naar het boek van Roald Dahl) en Cream & Punishment (naar het boek van Fyodor Dostoyevsky). In de staat Indiana zijn verschillende Books n Brews café’s te vinden. Het leuke is dat er in iedere vestiging een tweedehands boekenwinkel te vinden is. Tien procent van de omzet wordt overgemaakt naar IndyReads, een stichting voor die lezen stimuleert onder kinderen en volwassenen. Wat een goed idee!

Bierlabels Books&Brews

Bron: www.booksnbrews.com

Maar voor nu geniet zelf van Het Krijtje (Geen 18? Geen druppel!). Of geef het cadeau aan die bierdrinkende boekenworm. En laat het vooral ook aan onze gastblogger weten als je meer Bookish bier op het spoor gekomen bent. Proost!

Een gastbijdrage door Johan

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een antwoord