Bookish aanwinsten november 2023

Iedere maand laat ik zien wat er afgelopen weken zoal door mij aan boekgerelateerde producten is aangeschaft of verkregen en indien mogelijk ook waar vandaan. In november waren dit mijn aanwinsten:

Foto: © Véronique

Aanwinsten Boeken

Gekochte boeken

In de kerstvakantie hoef ik me niet te vervelen qua lezen, want deze maand heb ik 9 nieuw gekochte boeken aan mijn Nog te lezen stapel toegevoegd. De nieuwe boekaanwinsten zijn:

  • De avonturen van Amina al-Sirafi van Shannon Chakraborty (ISBN 9789022598726). Een verhaal over/met piraten, tja dan heb je mijn aandacht. Daarnaast heb ik de Daêvabad-trilogie van Chakraborty met veel plezier gelezen. En als het dan ook nog een limited edition betreft, dan laat ik zo’n boek natuurlijk niet in de winkelschappen liggen.
Foto: © Véronique
  • De prins van trots van Kerri Maniscalco (ISBN 9789022597866). Welk excuus ik ook verzin, eigenlijk wilde ik dit boek gewoon hebben omdat dit het tweede limited edition deel is en ik het eerste deel al in huis heb.
Foto: © Véronique
  • De eerste twee delen van De laatste uren-trilogie heb ik al in huis en dus kan het derde en ook laatste deel niet ontbreken. Omdat dit de duurdere hardcover limited edition betreft, heb ik even gewacht totdat ik een boekenbon had om De ketting van doornen van Cassandra Clare (ISBN 9789024594887) te kopen. Voelt dan toch meer als een cadeautje, dan als een aankoop
Foto: © Véronique
  • De Belgische uitgever Hamley Books had een speciale boekbox voor het nieuwste boek van schrijver Emmelie Arents: De Geest van Versailles (ISBN 9789464208979), waarbij zij zelf het boek heeft voorzien van een gekleurd boekblok. Natuurlijk bevat het boek ook een handtekening van de auteur. De extra’s die bij het boek zitten, zijn een boekenlegger, een briefje dat met het verhaal te maken heeft, 2 prenten van de personages en een heerlijk frisgeurende kaars. Ben erg benieuwd naar deze hervertelling van De gebochelde van de Notre-Dame die zich afspeelt in Versailles.
  • Op de webshop van de uitgever ontdekte ik ook nog de pagina met lichtbeschadigde boeken. Yep, net als in een boekwinkel kan ik een koopje van een boek die al geruime tijd op mijn verlanglijstje staat maar moeilijk laten liggen en dus kocht ik nog 2 boeken extra. Oktober Koning van Pamela Sharon (ISBN 9789464510324), een thriller waarin vier spelers een spel om 10 miljoen spelen en Nooitgedacht van Latoya Morris (ISBN 9789464208542), dat een soort hervertelling van Peter Pan en Wendy is.
Foto: © Véronique
  • Vorige maand had ik al de eerste twee limited editions van de Engelstalige piratenboeken van Tricia Levenseller besteld. Deze maand is het derde deel Vengeance of the Pirate Queen (ISBN 9781250864970) verschenen en omdat ik die vooraf besteld had kreeg ik ‘m direct binnen. Ook dit is weer een mooie editie met donkerblauw boekblok en past perfect bij de eerdere delen.
Foto: © Véronique

Boekbox abonnement SoManyPages

Deze maand was het thema van de Nederlandse boekbox “De perfecte match”. Het bleek om het boek Check & Mate van Ali Hazelwood (ISBN 9789000385034) te gaan. En ook dit keer zaten er weer hele leuke items in de box passend bij het thema. Mijn favoriet is de pin in schaakthema, maar ook leuk dat er een klein schaakreisspel bij zit. Nu alleen nog leren schaken. En dit boek is een heuse SMP LE, als hardcover.

Tijdens het The Feelgood Five evenement in Deventer heb ik nog een eerdere Engelstalige boekbox gekocht. In deze doos met thema “Accidentally in love” zitten naast het boek Borrow my heart van Kasie West (ISBN 9780593643259) weer leuke thema cadeaus. Zoals de mok en de boekenleggers, en ik denk dat de blauwe kleur ook wel meegewerkt heeft om mijn aandacht te trekken.

Foto: © Véronique

World of Thrillers boekenclub van HarperCollins

Als verrassing kregen de leden van de thriller leesclub 2023 van HarperCollins nog een zevende boek toegestuurd. Begin december gaan we Het perfecte gezin van Marieke Damen (ISBN 9789402713619) bespreken. Een Nederlandse stand-alone thriller over een echtpaar dat samen op zoek moet naar hun dochter, terwijl ze geheimen voor elkaar hebben.

Foto: © Véronique

LS Sterrenthriller leesclub op Facebook

De LS Sterrenthriller leesclub op Facebook organiseert regelmatig leesclubs. Toen Het dossier van Anya Niewierra (ISBN 9789021042503) werd aangekondigd, heb ik mezelf opgegeven en werd ik ook nog eens uitgekozen. Wat een goede thriller was dit, mijn recensie lees je in een eerdere blogpost. Absoluut een aanrader

Foto: © Véronique

Gewonnen boeken

Naast informatiekanaal over nieuw verschenen boeken en boekrecensies is Instagram voor mij ook het kanaal waar ik vaak winacties tegenkom. Regelmatig waag ik een poging en zo nu en dan win ik iets. Het was al een paar maanden geleden, maar deze maand won ik maar liefst 2 boeken. Of eigenlijk moet ik zeggen 3, want de uitgever stuurde per ongeluk 2 verschillende boeken toe. Via de Instagrampagina van Zomer & Keuning won ik het Nederlandstalige boek met de Engelse titel Things we never got over van Lucy Score (ISBN 9789020552010) met handtekening van de auteur. Deze heerlijke feelgood met een klein spicy tintje over een bebaarde bad boy meets gevluchte bruid heb ik al direct gelezen in een van de regenachtige weekenden die we deze maand hebben. Daarnaast won ik bij Watjackyleest het feelgood boek Veel liefs van Beth O’Leary (ISBN 9789026145926), maar zoals ik al schreef ik kreeg per ongeluk ook nog het nieuwste feelgoodverhaal van Beth O’Leary genaamd The wake-upcall (ISBN 9789026169373).

Aanwinsten Bookish items

Cadeaus

Volgens mij heb ik mijn omgeving aardig beïnvloed met bookish lifestyle. Zelfs op vakantie denken ze nog aan me en nemen soms zelfs een cadeautje mee. Zo ook Danielle van Studio Pins & Paper die op haar rondreis door de USA deze leuke etui “This is how we roll” van het Amerikaanse merk Out of Print tegen kwam en me die cadeau heeft gedaan.

Foto: © Véronique

Bij het The Feelgood Five evenement kregen we een leuke goodiebag.

Kaarten, boekenleggers en andere bookish items

In aanloop van Sinterklaascadeaus voor anderen, loop ik ook tegen dingen aan die ik zelf heel leuk vind, zoals deze letterpasta die ik bij TK Maxx in Amsterdam vond.

Foto: © Véronique

Bij de boeken schreef ik al dat ik in de webshop van Hamley Books 2 licht beschadigde boeken had gekocht, maar ook de rubriek Goodies kon ik niet links laten liggen. Twee leuke magneten en een paar sokken zijn nu in mijn bezit. Als tip wil ik wel meegeven, bestel niet in december want bij de Belgische post schijnt het er nog chaotischer aan toe te gaan dan bij de Nederlandse post en houd rekening met een levertijd van enkele weken. Ik had mijn bestelling eind september gedaan en ‘m half november binnen gekregen.

Foto: © Véronique

Ondertussen weten jullie volgens mij ook dat mijn favoriete boekenlegger webshops AnotherView en Oktoberdots zijn. Deze keer heb ik behalve boekenleggers ook kerstkaarten besteld en bij AnotherView zlefs een leuke bookish kerstpin.

Harry Potter items

Het begint al een jaarlijkse traditie te worden, vandaar dat ik ook dit jaar weer de Harry Potter Lego adventkalender heb aangeschaft. Daar ga ik de hele maand december veel uitpakplezier van hebben.

Foto: © Véronique

Op Instagram zag ik iemand leuke scrapbookprojecten maken rondom de magische wereld van Harry Potter. Het bleek dat de stickers uit het stickerboek Harry Potter World of Stickers (ISBN 9781667205441) komen. En als knutselende verzamelaar moest ik deze natuurlijk hebben.

Foto: © Véronique

Van een oud-Breitnerstudent kreeg ik een Gryffindor boekenlegger. Zij was haar spullen aan het opruimen en dacht dat ze mij hier wel blij mee kon maken. En dat is zeker het geval, dankjewel.

Foto: © Véronique

Eindelijk hadden Danielle van Studio Pins & Paper en ik weer een datum waarop we beiden konden afspreken. Om bij te kletsen en om mijn bestelde pins op te halen. En wat zijn ze weer tof; Remus, Hermoine, Tom Riddle en prof. Slughorn met een magnetisch masker. Het haar van Tonks verkleurd als het verwarmd wordt en de twee potionflesjes bevatten vloeistof zodat er beweging in zit. Daarnaast kreeg ik weer veel leuke extraatjes. Vier nijntje pins in de huiskleuren, twee washitapes, twee kaarten en een sticker van een pin die op 1 december verscheen. Daarnaast had ze op haar reis door de USA ook nog een verrassingspin voor me meegenomen. Ik mag me nu de eigenaresse noemen van een heuse frogpin met in lenticular Rowena Ravenclaw.

Geef een reactie