Zes leuke manieren om boekenbonnen in te pakken

De kans is groot dat je een boekenliefhebber, om wat voor reden dan ook, een boekenbon wilt geven. Deze wordt standaard geleverd in een simpele envelop van de winkel zelf. Met een klein beetje extra moeite kun je de boekenbon persoonlijker maken. In dit blog geef ik zes leuke voorbeelden om de envelop waar de bon in zit te versieren of, als je meer tijd hebt, deze zelf te maken.

Hierbij houd ik rekening dat je niet stad en land af hoeft te zoeken naar inpakmaterialen, maar dat deze te krijgen zijn bij de kantoorboekhandel, Bruna, Primera, Hema, Action, Kruidvat of Flying Tiger bij jou in de buurt. De eerste vier ideeën zijn snel en eenvoudig uit te voeren. De laatste twee vergen iets meer tijd, maar je zult zien dat dit extra leuke creatieve resultaten oplevert.

1.Versieren van de envelop

Bron: www.hema.nl

Bron: www.hema.nl

Je kunt de standaard bijgeleverde envelop versieren met een strik, een lintje, een (plastic) bloemetje of een leuke sticker. Deze materialen zijn op veel plekken te vinden, ook bijvoorbeeld in winkels als de Bruna, Primera of Hema op treinstations.

2. Hippe enveloppen

Bron: www.hema.nl

Bron: www.hema.nl

Je kunt bij veel van eerdergenoemde winkels leuke kant en klare enveloppen en/of zakjes kopen. Zoals bijvoorbeeld deze zakjes van de Hema. In combinatie met een sticker of een lintje is dit al veel leuker om te geven en te krijgen.

3. Creatief met Washi tape

Bron: http://sweatpantsandcoffee.com/

Bron: http://sweatpantsandcoffee.com/

Maak gebruik van Washi tape (ook wel masking tape genoemd). Dit is plakband dat eenvoudig weer te verwijderen is en geen lijmresten achter laat (ik gebruik deze tape voor heel veel dingen, maar daarover een andere keer meer). Washi tape heb je in heel veel verschillende kleuren en motieven waardoor je ook hiermee de envelop kan aanpassen naar de smaak van de ontvanger.

4. Bon op een toepasselijke kaart

Foto: Véronique (cc-by-sa) (Kaart is van ww.oktoberdots.nl)

Foto: Véronique (cc-by-sa)

Plak de boekenbon op een bestaande kaart. De kaart kun je dus laten aansluiten bij de persoon of de gelegenheid. Dit behoeft volgens mij geen verdere toelichting. (Deze leuke kaart is afkomstig van Oktoberdots)

 

Heb of wil je meer tijd besteden aan de verpakking van de te geven boekenbon, dan is een van de volgende voorbeelden mogelijk een optie voor je.

5. Kaart zelf maken

Foto: Véronique (cc-by-sa)

Foto: Véronique (cc-by-sa)

Je kunt de boekenbon ook op een blanco kaart plakken en verder voorzien van (een combinatie van) bovenstaande materialen. Op deze manier kun je het nog beter laten aansluiten bij de persoon of gelegenheid.

6. Zelf maken van de envelop

Bron: www.hema.nl

Bron: www.hema.nl

Mocht je meer tijd te besteden hebben, dan zou je door middel van een mal de envelop of zakje zelf kunnen maken. Zo’n mal is o.a. te koop bij de Hema voor €1,-. Op deze manier kun je zelf een passend papier uitzoeken dat bij de smaak van de ontvanger past. Dit kan in de stijl van een “Bookish Lifestyle” zijn; een pagina uit een oud, niet meer te gebruiken boek, een stuk krantenpapier, een mooie reclamepagina uit een tijdschrift, cadeaupapier dat je nog in huis hebt, een uitgeprint motief van internet (enkele voorbeelden hiervan op mijn Pinterest-pagina Wrapping materials free) of een uitgeprinte foto (van bijvoorbeeld een boekenkast of bibliotheek of kaft van zijn/haar favoriete boek) die betekenis heeft voor de ontvanger. Door de mal te gebruiken kun je precies uittesten hoe het papierdesign het beste uit komt als het gevouwen is.

Foto: Véronique (cc-by-sa)

Foto: Véronique (cc-by-sa)

Dit was de zesde en laatste tip. Voor meer ideeën kun ook kijken op mijn Pinterest-pagina Creative Envelopes of googlen op “envelop versieren”.

Gebruik van meer exclusieve materialen

Tot slot: Ben je op zoek naar wat exclusievere inpakmaterialen, dan kun je op internet kijken bij bijvoorbeeld Post en Papier of Dreamkey Design. Houd er wel rekening dat je dit niet direct in huis hebt, maar beter alvast kan bestellen voor een toekomstige cadeauverpakking. En mijn Pinterest-pagina Wrapping materials vul ik ook steeds aan met nieuw gevonden producten.
Bijvoorbeeld deze wereldkaartzakjes a €1,- en €1,25 van Post en Papier  voor als je de boekenbon een reisthema mee wil geven.

Zakjes van Nouk & Co Bron: www.postenpapier.nl

Zakjes van Nouk & Co Bron: www.postenpapier.nl

Of dit Bookish inpakpapier van Dreamkey Design a €1,50  per meter.

Inpakpapier Word search Bron: www.dreamkey.nl

Inpakpapier Word search Bron: www.dreamkey.nl

Dan wens ik je na het lezen van dit bericht veel creativiteit toe en laat eens horen/zien aan Bookish Lifestyle  (email: redactie@bookish-lifestyle.nl) wat het resultaat geworden is.

BewarenBewaren