Bookish webshop Fable & Black

Bookish Lifestyle heeft weer een geweldige Bookish webshop gevonden. Deze keer het Engelse Fable & Black met een groot aanbod aan stationary, sieraden, mokken en nog veel meer Bookish accessoires. Alles zelf bedacht en ontworpen door eigenaresse Stacy.

Fable & Black

Visitekaartje Fable & Black

Foto: © Véronique

Deze webshop heb ik via Instagram ontdekt en natuurlijk voor jullie uitgeprobeerd. Fable and Black bestaat alweer sinds 2013. Stacy ontwerpt al haar creaties zelf vanuit haar studio in Nottingham.

Wat ik zo leuk vind aan deze webshop is de grote diversiteit aan producten. Kaarten, inpakpapier, sieraden, mokken en onderzetters, linnen tassen, schriftjes, pins, sleutelhangers, spiegeltjes en prints. En ik ben vast iets vergeten op te noemen dus neem zeker een kijkje op deze webshop. De thema’s zijn allemaal Bookish Lifestyle. Je kunt dan denken aan Harry Potter, Alice in Wonderland, Sherlock Holmes, Shakespeare, Jane Austen en de boeken van Sarah J. Maas. Ook zijn er teksten als ‘Once upon a time’, ‘Bookworm’, ‘I’d rather be reading’ en ‘Librarian’.

Veel producten zijn pastelkleurig, waar ik persoonlijk erg van houd. Maar er zijn ook items in de Fable & Black collectie met een donker tintje die passend zijn bij de thema’s als de boeken van Sarah J. Maas en Six of Crows. Voor ieder wat wils dus.

De producten zijn in mijn ogen schappelijk geprijsd. Zeker als je gebruik maakt van de ‘Bargains’ (= koopjes). Bijvoorbeeld 5 kaarten voor £ 10,- (per stuk kost een kaart £ 2,50). De verzendkosten naar Nederland zijn £ 2,90 (tot 500 gram) en £ 5,80 (vanaf 500 gram), dit is te vergelijken met pakketpost in Nederland.

Gift Boxen

Je kunt je ook laten verrassen met een Gift Box. Zeker als je veel te veel items leuk vindt en niet kunt kiezen. De Gift Box is dan de perfecte uitkomst en wordt je verrast met een mix van allerlei producten uit de collectie. Deze boxen zijn te vinden in de webshop onder ‘Bargains’. En de volgende service wil ik zeker niet onvermeld laten; mocht je al vaker besteld hebben bij Fable & Black, dan kun je in het bestelformulier melden wat je al ooit besteld hebt. Daar wordt dan rekening mee gehouden bij het samenstellen van de gift box. Wat mij betreft een zeer goede service.

Fable & Black Literary Lucky Dip Box

Foto: © Véronique

Er zijn 4 verschillende verrassingsdozen, allemaal met een inhoudswaarde van ten minste £ 20,-:

  • Literary Lucky Dip Box (£ 10,-). Deze doos bevat een mix uit de gehele collectie. Het zijn allerlei verschillende producten met verschillende thema’s.
  • Tea and Books Gift Box (£ 15,-). Bij deze box is bekend dat het thee-gerelateerde producten bevat zoals het schrift en A5-print met thee quote, een pin en een onderzetter.
  • Magic Gift Box (£ 15,-). Deze giftbox bestaat uit items met het thema magisch, denk aan Harry Potter en Roald Dahl quotes.
  • Alice in Wonderland Gift Box (£ 15,-). Dit thema behoeft geen toelichting, voor de producten kun je denken aan boekenleggers, spiegeltje, button, onderzetter en print.

Wat heeft Bookish Lifestyle besteld?

Nu zijn jullie vast nieuwsgierig wat ik besteld heb om de webshop uit te proberen. Natuurlijk wilde ik een Gift Box uitproberen. Mijn oog was gevallen op de Literary Lucky Dip Box (ik vind namelijk heel veel dingen leuk 😉 ) en het volgende zat in mijn gift box: schriftje ‘Drink Tea and read Books’, a5-print ‘Alohomora’, de patch ‘Books’ (leuk om op een linnen tas te strijken), button ‘We’re all mad here’, boekenlegger met quote van Philip Pullman, 3 boekenleggers van Alice in Wonderland en een sleutelhanger ‘Potion master’.

Fable & Black Literary Lucky Dip Box inhoud

Foto: © Véronique

Er waren nog twee andere Bookish items die ik zeker wilde hebben en niet wilde afwachten of die in de gift box zouden zitten. Allereerst was dat de ketting ‘221B’ (£ 9,95). Dit slaat op het adres van Sherlock Holmes: 221B Baker Street. Kan niets anders zeggen dan dat ik erg blij ben met dit item.

Fable & Black Ketting 221B

Foto: © Véronique

En het andere product dat ik zeker wilde hebben was het reading journal (£ 3,95). In dit schriftje kun je 16 uitgebreide boekbesprekingen noteren. Omdat het zo dun is, is het ideaal formaat om mee te nemen op vakantie als notitieboekje. De vakantieleesvoer kan zo nog steeds netjes geresenceerd worden, zonder dat het extra ruimte of gewicht kost.

Fable & Black Reading Journal open

Foto © Véronique

Conclusie

Of je nu zelf helemaal gek bent van boeken of je bent op zoek naar een uniek cadeautje voor die ene vriend(in) die net zo gek is van de boekenwereld, neem vooral een kijkje in de webshop van Fable & Black voor het ultieme Bookish cadeau. Enjoy!

Logo van Fable & Black

Foto: © Véronique

BewarenBewaren

Geef een antwoord