Ideeën voor een Bookish Valentijnsdag

Valentijnsdag, het feest van de (anonieme) liefde. De donkere januarimaand is achter de rug, maar de lente laat nog even op zich wachten. Waarom dan niet het feest van de liefde vieren? Ja, het is commercieel. Maar ook in deze egocentrische tijden mag je nog steeds iets liefs doen voor of geven aan elkaar. Deze week tip ik dan ook een aantal originele Bookish producten die alles met liefde te maken hebben.

Romeo & Julia

Het ultieme liefdesverhaal is natuurlijk dat van Romeo & Julia, geschreven door Shakespeare. Dus wat dacht je bijvoorbeeld van deze boekensteun met de beroemde balkonscene (€ 11,58). Een echte blikvanger voor de boekenkast. Vind ‘m persoonlijk echt helemaal geweldig, jullie ook?

Boekensteun balkonscene Romeo & Julia

Bron: www.theliterarygiftcompany.com

 

Candlelight

Wat ook op en top romantisch kan zijn, is  kaarslicht. Er zijn erg leuke kaarsen in allerlei te gekke vormen te vinden, maar wist je dat er ook boekgerelateerde kaarsen bestaan? Via Etsy heb ik een keer theelichtjes in de USA met de geweldige namen ‘Sexy Librarian’, ‘Oxford Library’ en ‘Reading at the Cafe’ besteld. Helaas moest ik bij ontvangst ook nog invoerkosten betalen. Uiteindelijk zijn het wel erg dure theelichtjes geworden. Eens, maar nooit weer. Gelukkig heeft de Nederlandse webshop Letters & Lights hier perfect op ingespeeld. Soja kaarsen (€ 7,50 per stuk) van Nederlandse bodem met verwijzingen naar boeken van Sarah J. Maas, Harry Potter en de Lunar Chronicles.

Kaarsen Letters & Lights

Foto: © Véronique

Post

Cadeautjes zijn natuurlijk altijd leuk om te geven, maar een kaartje sturen is net zo attent. Op de kaarten-webshops van Kaartfanaat.nl en Cardcetera-webshop.nl heb ik enkele Bookish kaarten gevonden die helemaal bij het Valentijnsthema passen. Neem zelf ook eens een kijkje.

Wenskaart

Bron: www.kaartfanaat.nl (€ 2,50)

Wenskaart

Bron: www.cardcetera-webshop.nl (€ 0,79)

Laat de schrijver of poëet in je los en schrijf een liefdevolle brief. Tegenwoordig is er weer aardig wat briefpapier te koop. De winkel What’s in a bag biedt bijvoorbeeld verschillende soorten briefpapier aan. Met deze set (€ 16,95) kun je direct aan de slag en heel wat brieven schrijven.

Briefpapier van Brief en Co

Bron: www.whatsinabag.nl

Een envelop kun je wat romantischer maken door deze te verzegelen met een waxstempel. Deze rode variant trof ik aan bij de Hema voor € 4,- per set. Er zijn verschillende soorten stempels en weet dat de wax ook in vele kleuren verkrijgbaar is.

Waxstempel met rode wax

Bron: www.hema.nl

Met liefde zelf gemaakt

Wat dacht je van een liefdevol Bookish gebaar door eigenhandig een boekenlegger te vouwen. Dan is deze hartjesvariant toch een schot in de roos voor jouw eigen boekenwurm?

Gevouwen boekenlegger in hartjesvorm

Bron: www.easypeasyandfun.com

Of maak van alle rode/roze boeken die in huis zijn een hartvorm. Leuk om als foto te versturen op Valentijnsdag of als verrassing aan te treffen als de boekenwurm die dag thuis komt.

Boeken in een hartvorm gelegd

Foto: © Véronique

Nog een laatste tip

Op Twitter las ik dat ze bij Scheltema de boeken nu liefdevol inpakken met hartjespapier en ze het ook nog gratis opsturen naar jouw geliefde. Goed om te weten als je jouw eigen boekenwurm met een boek cadeau wilt verrassen, toch? 

Veel plezier met het bedenken van het perfecte gebaar aan jouw Valentijn. En alvast een fijne en vooral verrassende Valentijnsdag.

Geef een antwoord