Toffe Suske en Wiske producten

Op zoek naar een nieuw blogonderwerp stuitte ik op de Suske en Wiske Shop. Een echte fan zal de meeste artikelen al wel kennen, maar wat een toffe Suske en Wiske producten kwam ik daar tegen. De meest bijzondere vondsten zet ik hier voor je op een rijtje.

Speciale uitgaven

Natuurlijk kun je via de Suske en Wiske Shop je stripverzameling compleet maken. Maar neem ook eens een kijkje bij de speciale uitgaven. Reclame uitgaven, pockets en luxe uitgaven, maar ook anderstalige edities. Kun je meteen je talenkennis ophalen. Hoe leuk om te weten dat ze in het Frans Bob et Bobette heten, in het IJslands Siggi og Vigga en in het Engels Spike and Suzy. In Duitsland en Indonesië heten ze dan wel weer gewoon Suske en Wiske.

Suske en Wiske engelse edities

Bron: www.suskeenwiskeshop.com

Dan zijn er ook nog enkele dialect edities, zoals die in het Belgisch Limburgs, Loois (streektaal van de Belgische gemeente Tessenderlo), Fries en Drents. Zoiets mag bij een verzamelaar niet ontbreken toch?

Suske en Wiske in Loois dialect

Bron: www.suskeenwiskeshop.com

Suske en Wiske in beeld

Bekende figuren uit de Suske en Wiske avonturen zijn er ook als leuke beeldjes verkrijgbaar. Ze zijn gemaakt door Parastone. In het overzicht van beelden vindt je onder andere deze grappige Lambik (€ 29,95).

Parastone Lambik

Bron: www.suskeenwiskeshop.com

En wat vindt je van deze Sidonia met haar befaamde zenuwtoeval (€ 19,90)? Geweldig toch. Deze en vele andere toffe beeldjes zijn te vinden in de webshop.

Parastone Sidonia

Bron: www.suskeenwiskeshop.com

Overige merchandise

Bij de rubriek merchandise zag ik nog meer leuke artikelen. Je moet dan denken aan puzzels, kaartspelletjes of vriendenboekjes. En zou het niet plezant zijn om je eigen Schanulleke te hebben? Dat is nu mogelijk met deze 60 centimeter grote pop (€ 19,95). Maar er zijn ook kleinere formaten, zoals een popje van 31 cm (€ 14,95).

Schanuklleke 60cm

Bron: www.suskeenwiskeshop.com

Deze poppen zijn niet zo praktisch om overal mee naar toe te nemen, maar deze sleutelhangers van Suske en Wiske (€ 1,99) zijn dat dan weer wel. Voor aan je sleutelbos of tas, maar wat ik ook nog wel eens wil doen is een sleutelhanger ter versiering aan een deurknop hangen. Of in de kerstboom 😉

Suske en Wiske sleutelhangers

Bron: www.suskeenwiskeshop.com

Sidonia, Lambik, Jerom, Barabas en andere bekende figuren uit een van de vele avonturen zijn er ook om in te kleuren in het boek met de originele naam “De kleurrijke klassiekers” (€ 3,99).

Suske en Wiske kleurboek

Bron: www.suskeenwiskeshop.com

Wist je dat?

Ter afsluiting van deze blogpost wilde ik nog een paar leuke weetjes over Suske en Wiske met jullie delen:

  • Suske en Wiske is de langstlopende stripreeks in de Benelux, de serie is gestart in 1945 in de krant De Nieuwe Standaard.
  • Vanaf 1953 verscheen er een aparte Nederlandse versie van Suske en Wiske, naast de originele versie in het Antwerpse dialect.
  • In album 50 De Nerveuze Nerviers (1964) vraagt tante Sidonia aan Lambik om voortaan alleen nog Algemeen Beschaafd Nederlands te spreken. Vanaf dan worden de stripboeken niet langer tweetalig gepubliceerd.
  • Schanulleke heete vroeger Schalulleke en ook nog heel even Schabolleke.
  • In De Goalgetter (1990) speelt spits Suske in een oranje voetbalshirtje.
  • En in Hasselt vindt je onderstaand standbeeld van Willy Vandersteen met zijn geliefde Suske en Wiske.
  • En scrol ook eens naar beneden op de Suske en Wiske Shop, de leveringsvoorwaarden zijn met een dosis Suske en Wiske humor beschreven.
Standbeeld Vandersteen

Door Donderwolk uit nl, CC BY-SA 3.0 (https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=5842913)

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een antwoord