Oogstrelende steuntjes in de boekenrug

Een boekenpoef is handig als je onderuit gezakt op de bank of in bed een zwaar boek ligt te lezen. Maar het oog wilt ook wat, daarom heeft Bookish Lifestyle enkele oogstrelende boekenstandaarden op een rijtje gezet.

Enkele van deze producten heb ik kunnen testen met dank aan een collega. Zij heeft ze voor haar vakantie aangeschaft, maar was zo lief ze eerst aan mij uit te lenen voor deze blogpost.

Travel Book Rest

Travel Book Rest

Foto: © Véronique

Nu het nog volop zomer is en er nog steeds mensen op vakantie gaan wil ik jullie attenderen op de ‘The Travel Book Rest‘ van het Engelse merk IFgifts. Als je thuis ook al regelmatig een boekenstandaard gebruikt, is deze wel een handige compacte versie om mee op reis te nemen.

Travel Book Rest klein

Foto: © Véronique

Het bevat zelfs klittenband zodat hij in ingevouwen staat ook echt plat blijft.

Travel Book Rest klittenband

Foto: © Véronique

Voor zo’n klein pakketje is hij erg stevig en ook dikkere en veelal zwaardere boeken kan hij makkelijk houden. Liggend op je buik op het strand heb je alleen een vlakke ondergrond nodig, maar in je hotelkamer is het toch fijner om ‘m wat hoger te zetten. Bijvoorbeeld op een tafel te zetten of gebruik iets van een kussen of vest.

Travel Book Rest uitgeklapt

Foto: © Véronique

Jammer is dat de ‘haken’ waar het boek instaat een lichte afdruk op de pagina’s achterlaten. Ik zal ‘m dan ook niet voor mijn mooie boeken gebruiken, maar die neem ik toch niet mee op vakantie dus dan is dat geen probleem.

Beschadigde pagina

Foto: © Véronique

Verkrijgbaar in verschillende kleuren. Bij Waterstones in Amsterdam kost deze € 14,95, maar rondkijkend op internet zag ik dat ze ook voor € 10,99 te koop zijn.

BookHolder

Gimble BookHolder

Foto: © Véronique

Van het merk IFgifts is er ook de “Gimble Adjustable Book Holder“. Klein en lichtgewicht en dus gemakkelijk mee te nemen in je handbagage. Het is namelijk erg fijn product als je ergens leest waar een licht briesje is. Dit kan aan het strand zijn, op het terras, in het park of op een boot. Dit product houdt de opengeslagen pagina’s goed op z’n plek. En omdat de uiteindes flexibel zijn, kun je eenvoudig en zonder iets te beschadigen de pagina’s omslaan en weer vast zetten.

Detail van Gimble BookHolder

Foto: © Véronique

Wat ook erg fijn is, is dat het allerlei boekformaten kan hanteren. Adjustable zegt het al, de “armen” kun je gemakkelijk langer of korter maken.

BookHolder adjustable

Foto: © Véronique

Verkrijgbaar in vele frisse kleurtjes. Op internet zie ik ze voorbij komen voor € 7,99 en bij Waterstones in Amsterdam zijn ze voor € 9,95 te koop.

BookHolder ingeklapt

Foto: © Véronique

Bookchair

Bookchair beach

Foto: © Véronique

Dan zijn er nog de ontzettend leuke bookchair’s van het Engelse merk ThinkingGifts. Leuk, maar mijn inziens niet erg praktisch voor op de bank. Ik heb dan echt een kussen of vest nodig om de steunpunten niet te voelen. Je gebruikt zo’n standaard toch vooral voor zwaardere boeken. Wel handig is de verschillende standen om een boek wat meer of minder rechtop te zetten.

Bookchair standen

Foto: © Véronique

De “stoelen” zijn op internet verkijgbaar voor € 24,95. Niet goedkoop dus, wel een erg stevig product. Waarom ben ik dan toch zo enthousiast over dit product? Als iemand die er een bookish lifestyle op na houdt, ben ik dat wel. Persoonlijk vind ik dit een erg mooi product om als presentatiemiddel neer te zetten op een tafel of lage kast met een mooi boek erbij. En als fervent Instagrammer gebruik ik de BookChair ook regelmatig als prop voor mijn zomerse foto’s.

Bookchair uitgeklapt

Foto: © Véronique

Tijdens mijn zoektocht op intenet heb ik nog meer geweldige modellen ontdekt. Ik zie er direct handige foto-attributen in, want zeg nou zelf de stoffen strandstoelen en houten deckchairs zijn ideaal voor zomerse foto’s. De regisseursstoel zou je kunnen gebruiken voor boeken die verfilmd zijn. En dan die kopie van de egg chair van Arne Jacobsen, daar wordt toch iedere moderne kunstliefhebber enthousiast van.

Egg book chair

Bron: www.thinkinggifts.com

The Book Seat

BookSeat

Foto: © Véronique

Uiteindelijk beland ik aan het eind van de avond toch met een dik boek op de traditionele boekenpoef van het merk The Book Seat in bed. Betrouwbaar, soms een beetje wankel, maar snel te corrigeren. Hij beschadigd de pagina’s niet, is niet zwaar en je hebt geen extra kussens nodig. Is er dan geen minpuntje? Jawel, hij neemt zoveel plek in als je ‘m niet gebruikt. Eveneens niet goedkoop (tussen de € 33,- en € 40,-), maar wel weer in vele kleuren waardoor er altijd wel eentje is die bij jouw interieur past.

The BookSeat

Foto: © Véronique

ps Met uitzondering van de BookHolder zijn deze producten zijn niet alleen handig voor lezers. Ze zijn ook uitermate bruikbaar als standaarden voor tablets.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een antwoord