Knuffels van Nederlandse bodem

Kinderen hebben een levendige fantasie en hoe leuk is het als hun favoriete boekfiguur tot leven komt. Het meest bekende boekfiguur is toch wel Nijntje. Bookish Lifestyle zet een drietal andere knuffels van Nederlandse bodem voor je op een rijtje. 

Het fenomeen is niet nieuw. Al jaren worden er regelmatig boekjes tesamen met knuffel of vingerpoppetje verkocht. Ik wist het, maar stond er verder niet bij stil. Tot vorige week. Ik was weer eens aan het snuffelen bij Waterstones Amsterdam en daar zag ik een flinke verzameling knuffels. En nu ik verder aan het zoeken ben gegaan voor deze blogpost, blijken er toch nog best veel knuffels gerelateerd aan boeken te zijn. Heb er alleen nooit bewust bij stil gestaan om ze cadeau te geven.

Knuffels bij Waterstones

Foto: © Véronique

De volgende knuffels zullen jullie vast ook allemaal wel kennen: Nijntje, Dikkie Dik, Jip en Janneke, Woezel en Pip, Winnie de Poeh, konijn van Raad eens hoeveel ik van je hou en Rupsje Nooitgenoeg.

Maar de afgelopen dagen heb ik ook Nederlandse knuffels ontdekt waarvan ik het bestaan nog niet wist. Jullie al wel?

Sam en Julia

De muizen Sam en Julia van Het Muizenhuis zijn nu ook als knuffels verkrijgbaar. Veel kinderen kennen de prentenboeken en ook vele weten het fysieke Muizenhuis in de Centrale Bibliotheek van Amsterdam te vinden. Geweldig dat kids nu in plaats van er alleen maar naar te kijken, er ook mee kunnen spelen en zelf vele avonturen kunnen beleven. Deze schattige muisjes zijn te vinden in de betere boekwinkel en via de webshop van Het Muizenhuis (€ 9,95 per stuk).

Muizenhuis knuffel Julia

Foto: © Véronique

Beertje Bobbi

Peuters en kleuters zijn gek op de avonturen van Beertje Bobbi. En nu is er dus ook een knuffel die ze overal mee naar toe kunnen nemen. Beertje Bobbi is 25 cm groot en kost € 14,95. Wie wil deze lieve beer nu niet cadeau geven? Ook deze is in de betere boekhandel te vinden en bijvoorbeeld via bol.com.

Knuffel Beertje Bobbi

Bron: www.bobbi.nl

De Gorgels

Ook voor de jonge fans van De Gorgels, geschreven door Jochem Myjer, is er een knuffel. Als ze ‘m nog niet hebben, zullen ze ‘m zeker helemaal te gek vinden. Deze schattige vriend zal ’s nachts waken over het kind en beschermen tegen die enge Brutelaars. Ik val in herhaling, maar ook deze is verkrijgbaar in de boekwinkel of in de webshop van De Gorgels (€ 17,99).

Knuffel De Gorgels

Bron: www.degorgels.nl

Nog meer knuffels

Ik kwam nog enkele internationale knuffels tegen die ook geweldige cadeaus voor een kind kunnen zijn. Wat dacht je van De Gruffalo of een van zijn vriendjes, Peter Rabbit, Paddington, olifant Elmer, Grote en Kleine Beer, De Grote Vriendelijke Reus, De sneeuwman, Willy Wonka en zelfs Mathilda. Allemaal te vinden op de website van Waterstones. Dus advies van deze blogger, kijk vooral ook eens rond in de betere boekhandel en je treft er geweldige pareltjes aan. Zowel in boekvorm als in de vorm van een geweldige knuffel.

Knuffels bij Waterstones

Foto: © Véronique

Geef een antwoord