Griezelen met de Kinderboekenweek 2017

Het is Kinderboekenweek! Dit jaar is het thema van de Kinderboekenweek Griezelen met als motto: Gruwelijk eng! Natuurlijk hoort daar een kinderboekenweekgeschenk bij: ‘Kattensoep’ van Janneke Schotveld. Maar ook is er weer een geweldig prentenboek uitgegeven: ‘Knikkeruil’.

Boeken van de Kinderboekenweek 2017

Foto: © Véronique

Knikkeruil

Sinds 1987 verschijnt er ieder jaar tijdens de Kinderboekenweek een prentenboek. Dit jaar is dat het geweldige ‘Knikkeruil‘ van Maranke Rinck en Martijn van der Linden. Jongere kinderen zullen helemaal opgaan in het verhaal van de knikkers die zich willen verstoppen voor monsters. Oudere kinderen, waaronder ik mezelf reken, zullen veel uit het boek herkennen. Zoals de verschillende namen voor knikkers. Wie kent nu niet een kattenoog, spikkel of bonk?

Prentenboek Knikkeruil

Foto: © Véronique

Maar wat het allerleukste aan dit boek is, is dat je naast het lezen nog ontzettend veel plezier met knikkeren zelf kunt hebben. In de laatste pagina’s van het boek zitten gaten, waar je de knikkers door heen kan knikkeren. Plus je krijgt bij het boek een gratis setje knikkers, je kan dus meteen gaan spelen. In één woord: fantastisch! Ik ben fan. Zeker weten dat jullie na het zien van dit boek dat ook zijn. Tijdens de kinderboekenweek (4 tot en met 15 oktober) is dit mooie prentenboek verkrijgbaar voor € 6,95 (ISBN 9789059654303).

Prentenboek Knikkeruil met knikkers

Foto: © Véronique

Kattensoep

Kattensoep, het kinderboekenweekgeschenk dat je krijgt als je voor € 10,- aan kinderboeken koopt, is ook al zo’n heerlijk boek. Janneke Schotveld heeft een verhaal dat helemaal op het thema Griezelen slaat. Er verdwijnen katten uit de wijk en niemand weet hoe dat kan. Bouli en Lucy gaan op zoek en beleven allerlei griezelige avonturen. Het is een verhaal met een gelukkig einde, dus kinderen kunnen met een gerust hart gaan slapen na het lezen van dit boek. Dat wat het wat mij betreft zo goed maakt, is dat het met de nodige humor geschreven is.

Kinderboekenweekgeschenk 2017 Kattensoep

Foto: © Véronique

Kinderboekenweek 2017

Tijdens de Kinderboekenweek, dat al sinds 1955 bestaat, worden veel activiteiten georganiseerd. Vele lokale boekhandels hebben van alles bedacht rondom het thema Griezelen. Ga vooral eens kijken wat er komende dagen (nog tot en met 15 oktober) bij jou in de buurt gepland staat. Zo weet ik bijvoorbeeld dat er op de afsluitende dag op Amsterdam Centraal en Utrecht Centraal een kinderboekenruil is. Hier kun je tussen 10.00 en 16.00 terecht om je oude kinderleesvoer om te ruilen voor iets nieuws.

Kinderboekenruil 15 oktober 2017

Foto: © Véronique

Ook dit jaar zijn er weer ‘De Kinderboekenkrant‘ (voor 8 tot 12-jarigen) en de ‘Voorleesgids’ (voor kinderen tot 6 jaar) verschenen. Zij tonen beide een overzicht van de leukste ‘griezel’boeken met weetjes en achtergronden over kinderboeken en schrijvers.

Kinderboekenkrant 2017

Bron: www.kinderboekenweek.nl

En ben je nieuwsgierig naar voorgaande thema’s en geschenken uit de geschiedenis van de Kinderboekenweek, duik dan eens in het kinderboeken-archief van CPNB.

En vergeet ook niet dat mooie gedichtentijdschrift van Plint. Zij hebben editie nummer 5 helemaal toegesneden op het motto ‘Gruwelijk eng’. Dit nummer is los verkrijgbaar voor € 5,95.

Dichter. nummer 5

© Plint

Fijne Kinderboekenweek allemaal!

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een antwoord