Het Jaar van… de Bookish Hond

Gong Xi Fa Cai! Oftewel: Gelukkig Nieuwjaar! Vandaag begint het Chinese Nieuwjaar. Volgens de traditie zorg je dat je schulden zijn afbetaalt, het huis is schoongemaakt en je mag nieuwe kleren kopen. Bookish Lifestyle voegt hier een nieuwe traditie aan toe, namelijk een bookish cadeautje geven gerelateerd aan het Jaar van … En dit jaar is dat de Hond. Bookish Hond welteverstaan.

Het Jaar van de Bookish Hond

Wat het leuke aan zo’n nieuwe Bookish Lifestyle traditie is, is omdat het het Jaar van de bookish Hond is, je het hele jaar iets bookish met honden kunt doen. Het lijkt erop dat ontwerpers ervan uit gaan dat vooral katten en boeken bij elkaar horen. Dat is zeker waar, maar honden en boeken gaan ook uitstekend samen. Het was dan ook even zoeken, maar ik heb het een en ander voor je gevonden. Zie hier de leukste items. Op mijn Pinterest-pagina Dogs en Books staan nog meer leuke hondgerelateerde artikelen. En ik hoop dit jaar nog meer leuke ontdekkingen te doen.

Ex Libris

Het perfecte cadeautje voor het bookish Jaar van de Hond is toch wel een Ex Libris met daarop een hondje afgebeeld. Hoe leuk is het om de boeken die je gedurende het jaar aanschaft te voorzien van een hondenlabel. Zo kun je later ook nog nagaan wanneer een boek in je collectie terecht gekomen is. Deze exlibris met daarop een Schotse Terriër komt per 25 labels (€ 3,36 per pakje). En hopen dat er ondertussen iemand is die voor het Jaar van de Zwijn een exlibris gaat maken, zodat deze nieuwe boekentraditie blijft bestaan. Want helaas heb ik nog geen bookish zwijntje mogen ontdekken.

Exlibris met hond

Bron: The Literary Gift Company (€ 3,36)

Opgekruld

Afgelopen week trof ik bij Waterstones deze schattig opgekrulde hondenboekenlegger (€ 8,35) aan. Deze heb ik nog niet eerder ergens gezien en ook op internet kan ik nog geen webshop vinden die ze verkoopt. Ik denk dus dat ze nieuw in het assortiment zijn en dat we deze hond of een van de drie andere leuke varianten (kat, muis, vos) vanaf nu vaker gaan zien.

Curled up corners bookmark dog

Bron: That company called IF (€ 8,35)

Hotdog: niet om op te eten

Deze boekensteunen zullen niet misstaan in de boekenkast van een hondenliefhebber. De hond staat bekend om zijn trouw en daarom zal deze eigenwijze tekkel (€ 16,80), ook wel hotdog genoemd, braaf over jouw boeken waken. En hoe meer boeken je ‘m voert, hoe langer hij wordt. Voor € 29,95 is deze boekensteun ook te koop bij Fonq, maar zoals je kunt zien ben je zelfs inclusief de verzendkosten nog steeds goedkoper uit bij de Engelse webshop.

Bookend Sausage Dog

Bron: The Literary Gift Company (€16,80)

Takkie

De bekenste boekenhond van Nederland mag natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje: Takkie van Jip en Janneke. Er zijn aardig wat Takkie-producten te koop bij de Hema. Van knuffel en puzzel tot usb-stick en deurmat. En door het koude weer voel ik me op dit moment erg aangetrokken door het plaid (€ 7,-) en het kussen (€ 10,-) met die knuffelige tekkel Takkie erop afgebeeld. Heerlijk met je dekentje en kussentje op de bank een (honden)boek lezen.

Plaid Takkie

Bron: Hema (€ 7,-)

Kussen Takkie

Bron: Hema (€ 10,-)

Literaire honden

En bij bovenstaand boekje, dekentje en kussentje op de bank hoort natuurlijk ook een warm drankje. Kan het toepasselijker dan het te drinken uit deze literaire hondenmok (€ 11,19). Ken jij een van de literaire honden op de mok genaamd Nana, Snowy of Wiggins al? Ik dacht te weten dat Nana afkomstig is uit Peter Pan, maar voor de andere namen zal ik op literaire speurtocht moeten gaan. Leuk idee om later dit jaar uit te voeren. Het Jaar van de bookish Hond is tenslotte pas net begonnen.

Literary Dog Mug

Bron: The Literary Gift Company (€ 11,19)

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een antwoord