Cadeaus van Plint “Een gedicht is nooit genoeg”

Plint ken je vast al wel, ik in ieder geval wel. Vooral van de kussenslopen met gedichten erop, waarvan ik er ook eentje thuis heb. Verder heb ik weleens poëzie-servetten als dankjewel-cadeau gegeven voor een etentje bij iemand thuis. Weer eens wat anders dan een bos bloemen of fles wijn. Tijdens de Uitmarkt ontdekte ik nog meer leuke Plint-producten in de Plint-kraam.

Poëzietijdschrift Dichter.

Als eerste werd ik door een Plint-medewerkster enthousiast geattendeerd op het tijdschrift ‘Dichter.’. Dit poëzietijdschrift is al 4 keer verschenen en deze maand verschijnt nummer 5 met als thema ‘Griezelen’. Dit heeft te maken met het thema van de Kinderboekenweek ‘Gruwelijk eng!’. Bij de Uitmarkt-kraam heb ik al enkele mooie gedichten mogen beluisteren en zijn absoluut interessant voor jonge en oude poëzie-liefhebbers. Of zoals Plint zegt ‘voor kinderen van 6 tot 106’. Dichter. verschijnt 4x per jaar en een abonnement kost € 15,-. Het is ook los verkrijgbaar voor € 5,95 per stuk.

Dichter. nummer 5

© Plint

De najaarscatalogus die ik meekreeg, heb ik voor jullie uitgespit en ik zag heel veel leuke bookish producten voor uiteenlopende gelegenheden.

Dichterlijke placemats

Eerder had ik het al over een etentje waarbij ik servetten cadeau gaf. Maar ook de placemats (€ 23,50) zijn een mooi geschenk voor zo’n gelegenheid. En met de gedichten die erop staan heb je direct een interessant gespreksonderwerp tijdens het diner. Een blok bevat 20 verschillende placemats. En de tip van Plint is een absolute aanrader: laat ze plastificeren zodat je ze vaker kunt gebruiken.

Plint Poezie Placemat

© Plint

Stationery van Plint

Ook voor 2018 heeft Plint weer diverse aantrekkelijke stationery artikelen, zoals de agenda (€ 22,50). Persoonlijk ben ik gek op notitieblokjes en deze compacte variant (€ 13,-) met 100 velletjes. Zelf gebruik ik notitieblokjes vooral voor boodschappenlijstjes en de 100 gedichten zouden zeker voor (over)denkmomentjes zorgen terwijl ik boodschappen noteer. En later nogmaals als ik in de winkel op zoek ben naar de producten op mijn lijstje. 

Plint notitieblokje

© Plint

Als je budget het toelaat is het ook leuk om de pen ‘Lees maar lang en wordt gelukkig’ (€ 3,95) er los bij aan te schaffen.

Plint pen

© Plint

Door het klembord vind ik zowel de weekplanner (€ 14,95) als het poëzieblok (€ 15,-) opvallen tussen alle stationery. Dat klembord zorgt voor een stevige ondergrond, wat fijn is tijdens het schrijven, en het is zeer handig om op te hangen. Op deze manier lijken de planner en het blok wel een soort van ingelijst te zijn. Het zijn beslist originele cadeaus om op je verlanglijstje te zetten voor de decembermaand. Niet vergeten dus!

Plint weekplanner

© Plint

Poeziëkaarten

Slow mail… de benaming voor fysieke post hoor ik meer en meer om me heen. En zelf waardeer ik “langzame post” ook enorm. De kaartjes die ik krijg, worden dan ook geruime tijd bewaard in mijn kaartenrek. De kaarten van Plint zouden dan ook niet misstaan tussen mijn verzameling kaarten. Niet alleen vanwege de mooie gedichten, maar ze zijn ook nog eens schitterend geïllustreerd. Dus mocht je aan slow mail doen, denk dan ook eens aan de kaarten van Plint. Ze zijn er voor alle mogelijke gelegenheid en voor alle leeftijden. En met de kaartenmapjes (van € 10,- tot € 35,-) heb je altijd een kaart op voorraad.

Plint set kaarten

© Plint

Kussenslopen

De poëzie-kussenslopen zijn er al jaren, maar toch zag ik in de najaarsbrochure weer een mooie nieuwe genaamd ‘Zomerochtend’ (€ 15,75). Een toppertje als je deze herfst of winter een opkikkertje nodig hebt. En wist je dat je met de kussensloop ‘Imagine’ (€ 15,75) Amnesty International steunt? 

Plint kussensloop Imagine

© Plint

Gedichten aan de muur/raam

En mocht ik in de toekomst nog eens een cadeau voor een housewarming nodig hebben, dan wordt het nog moeilijk kiezen tussen de posters, raamgedichten en muurgedichten. Bij de poster (€ 13,50 per stuk) zou ik als extraatje nog een mooie fotolijst kunnen zoeken. Maar misschien passen de andere gedichtvormen, het raamgedicht (€ 15,75) of de muurgedichten met wrijfletters (van € 16,- tot € 26,-) wel beter bij de smaak van de nieuwe huiseigenaar.

Plint raamgedicht

© Plint

Extraatjes

Zoals ik heb ontdekt en jij zojuist hebt kunnen lezen, zijn er heel veel leuke producten bij Plint. En wat dacht je van de cadeauservice? Voor € 2,50 extra wordt je geschenk ingepakt met Plint-cadeaupapier (woordzoeker papier dat voor iedere gelegenheid van toepassing kan zijn) en voorzien van een zijden Plint-lintje.

Plint cadeauservice

© Plint

Voor het geval je echt geen keuze kan maken is er altijd nog de cadeaukaart. En onthoud dan ook: “De kaart kost € 20 maar is € 25 waard. Het wordt verpakt in een mooi doosje. Op www.plint.nl kan de kaart worden ingewisseld – op elk moment en voor elk gewenste uitgave. En we zijn niet flauw: de kaart is onbeperkt geldig.”

Need I say more? Check vooral de webshop of een van de winkels die Plint-producten verkoopt en wie weet wordt je zelf ook nog op ideeën gebracht.

Plint poster

© Plint

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een antwoord