Van ‘Brieven aan’ tot verteldobbelstenen

Cadeaus voor lezers en schrijvers kunnen lastig zijn, zeker als ze al een flinke verzameling hebben. Met mijn blog hoop ik je steeds op originele ideeën te brengen. Deze week toon ik enkele geschenken voor iemand die van schrijven houdt, namelijk boekjes ‘Brieven aan…’ en verteldobbelstenen.

Bij een schrijver zul je al heel snel denken aan een geschenk als een notitieboek met pen. Dat kan prima als de tekst of de cover van het boekje bij de persoon past. Ook zijn er tegenwoordig heel veel leuke pennen en potloden met teksten erop. Maar ik wil jullie deze keer twee producten laten zien die ik zelf origineler vindt.

Brieven aan…

Cadeauboek Brievan aan

Foto: © Véronique

Voor iemand die van brieven schrijven houdt, zijn de cadeauboekjes ‘Brieven aan…’ perfect. In Nederlandse boek- en cadeauwinkels kom je ze ook tegen in het Engels als ‘Letters to… ‘. Het boekje bevat gebundelde enveloppen in airmiles-stijl en postachtige stickers om de enveloppen te sluiten bevinden zich achterin. De brieven moeten nog geschreven worden en afhankelijk van het thema kun je een leeg of met brieven gevuld boekje cadeau geven. Zo heb je thema’s voor later, zoals schrijven aan je toekomstige zelf, kind of kleinkind. Maar ook kan er geschreven worden aan je grote liefde, een van je ouders of zelfs de bruid.

Een van de meest bijzondere varianten vind ik ‘Brieven die je mag openen wanneer…‘ / ‘Letters to open when…‘. Hierin kun je brieven voor de toekomst bewaren wanneer je inspiratie, een peptalk, advies of motivatie nodig hebt. Erg fijn als je op een moeilijk moment in je leven een brief kan openen die je een steuntje in de rug geeft.

Voorbeeld enevelop uit Brieven aan

Foto: © Véronique

Voor alle boekjes geldt dat ze een mooie verzameling herinneringen (gaan) bevatten, waardoor het een waardevol geschenk is. Ze zijn verkrijgbaar in vele boek- en cadeauwinkels en via webshops voor € 12,50 per stuk.

Verteldobbelstenen

Een ander geschenk waar je een schrijver blij mee zou kunnen maken, is de set verteldobbelstenen (Story Cubes). Story Cubes zijn dobbelstenen met figuurtjes erop. Je gooit de set stenen op tafel, vervolgens moet je met de openliggende plaatjes  een verhaal bedenken. Met dit cadeau kan een schrijver op het moment dat hij/zij vastgelopen is met zijn/haar verhaal inspiratie opdoen over hoe het nu verder moet met het schrijven.

Story Cubes

Foto: © Véronique

Persoonlijk denk ik meteen aan schrijvers, maar ze kunnen zeker ook gebruikt worden om een groepje mensen aan een gespreksonderwerp te helpen. Of dat nu op een feestje is of in werk- of schoolverband. En door de figuurtjes is het zowel door volwassenen als kinderen te gebruiken. Verder zijn er verschillende thema’s van Story Cubes, zo zijn er algemene sets, maar ook sets om te griezelen, voor sport of dieren. Er is zelfs een superhelden-set. Zo zijn er vele verhalen te verzinnen en te vertellen.

Setjes met drie dobbelstenen kosten € 3,95 en een set van zes is € 10,95.

Story Cubes in actie

Foto: © Véronique

One comment

Geef een antwoord