De boekenliefde van Jane Mount

De liefde van Jane Mount voor boeken spat van haar producten af en het zal me niet verbazen dat ze via deze blogpost er weer een aantal nieuwe fans bij heeft.

De Amerikaanse Jane Mount startte in 2008 met Ideal Bookshelf als bedrijfje om de favoriete boeken van mensen te schilderen of als print af te drukken. En nu zijn daar in de loop der tijd zeer leuke producten voor dagelijks gebruik bijgekomen.

Kaarten Jane Mount / Ideal Bookshelf
Foto: © Véronique

Een aantal jaren geleden kreeg ik enkele kaarten cadeau uit Canada. Dat was mijn eerste kennismaking met Jane Mount en haar toffe producten. Toendertijd nog niet zo eenvoudig te verkrijgen in Nederland of je moest er een hoop verzendkosten voor neertellen. Gelukkig is dat vandaag de dag wel anders.

Kaarten

Zo zijn daar de Ideal Bookshelf kaarten. Leuk om te versturen, maar ook geweldig om in te lijsten zodat je er iedere dag van kunt genieten. Tegenwoordig zijn er dozen met kaartensets van haar hand verkrijgbaar. Een variant met 20 kaarten en een doos met 50 kaarten. Wie weet een leuke tip om ze als kerstkaart te versturen 😉

Jane Mount doos 50 kaarten
Bron: bol.com

Boeken

De kaarten bleken aan te slaan in de boekenwereld en dit succes bracht haar op het idee om het boek My Ideal Bookshelf in 2012 uit te brengen met daarin dit soort boekenprints met bijbehorend verhaal. In 2018 verscheen haar tweede boek Bibliophile: an illustrated miscellany. Kort geleden heb ik dit laatste boek aangeschaft.

Bibliophile boek
Foto: © Véronique

Niet alleen ziet dit boek er schitterend uit. Het zal, zoals Jane al zelf in haar voorwoord schrijft, mijn boeken verlanglijstje vergroten. Maar mijn belangrijkste reden voor de aankoop was dat ik hier een hoop nieuwe blog-ideëen uit hoop te halen en daar mijn eigen twist aan kan geven. Een voorbeeld is het hoofdstuk Beloved Bookstores, dus jullie kunnen vast en zeker in de toekomst een lijst met mijn favoriete boekwinkels verwachten.

Bibliophile boekenpagina
Foto: © Véronique

Overige producten

Afgelopen jaar zijn er steeds meer nieuwe producten van Ideal Bookshelf op de markt verschenen, ook in Nederland. Zo zijn daar de Bibliophile vazen waar ik al eerder over blogde.

Twee Bibliophile vazen
Foto: © Véronique

Ook ben ik in de winkels al verschillende stationery producten tegen gekomen, zoals een jaaragenda, een reader’s journal, een set notitieboekjes, een notitieboek met kattencover en zelfs een boekenpuzzel van 1000 stukjes.

Bibliophile puzzel
Bron: Bookdepository.com

Mijn verwachting is dat de boekenpins, mokken, linnen tassen, t-shirts en zelfs een keukenschort ook nog wel in Nederland verkijgbaar zullen komen. De sleutelhangers (effen en gekleurd) zijn zeker te weten al wel verkijgbaar via Bookdepository en worden gratis naar Nederland verzonden.

Bibliophile sleutelhanger en pin
Foto: © Véronique

Geef een reactie