Bye bye 2019, hello bookish 2020

Graag blik ik, aan het begin van een nieuw bookish jaar, met jullie terug op het voorbije jaar en stel ik mezelf nieuwe doelen voor een Bookish Lifestyle in 2020.

Terugblik 2019

Mijn voornemens uit 2019 zijn grotendeels gelukt. Het enige voornemen dat ik mee neem naar dit jaar is de opfrisbeurt van mijn website. De ideeën zijn er, nu alleen nog de uitvoering. Ondertussen vierde ik deze zomer het 3-jarige bestaan van Bookish Lifestyle en verschenen er weer 47 nieuwe blogposts. En de website had in de maand november een record aantal bezoekers!

Bezoekersaantallen in 2019
Foto: © Véronique

Een persoonlijk hoogtepunt was het bezoek deze zomer aan de Harry Potter Studio Tour in Londen. Het heeft zoveel indruk op mij gemaakt, dat ik er het liefst morgen weer naartoe zou gaan.

Harry Potter Studio Tour Diagon Alley
Foto: © Véronique

Een ander bijzonder moment was de interview-avond met John Grisham. Dit was zijn eerste bezoek aan Nederland in zijn gehele schrijverscarrière en daar was ik gewoon bij. Verder heb ik enkele van de mooiste bibliotheken ter wereld bezocht in een sprookjesachtig Praag.

Bookish items die mij nog steeds vers in het geheugen staan zijn de Bookish potloden, het Lego sprookjesboek Once upon a Brick, de zachte drop met letters erop, het mooie Alice in Wonderland theeservies en de te gekke book sleeves.

Begin van het jaar attendeerde ik jullie op Bookish ansichtkaarten. In datzelfde blog vroeg ik of er mensen geïnteresseerd zijn in boekachtige kaarten en dat leverde mij enkele leuke contacten op. Wie weet verstuur ik nog wel een keer één van die opvallende Kakkerlakjes.

Kakkerlakken
Foto: © Véronique

Afgelopen jaar heb ik 59 boeken gelezen; 20 thrillers, 13 literaire werken, 9 feelgood, 7 jeugdboeken, 6 young-adult boeken, 3x fantasy en 3x non-fictie. Enkele daarvan waren zo opvallend dat ik ze via een blogpost aan jullie tipte als een bijzonder boekcadeau:

Naast mijn drukke werkzaamheden als informatiespecialist vind ik het erg leuk om creatief bezig te zijn. Zo heb ik afgelopen jaar weer aan drie boekenswaps (o.a. de zomerse boekenswap en Halloween Swap meegedaan, waarvan het maken bijna nog leuker was, dan het ontvangen.

Verstuurde Halloween swap
Foto: © Véronique

Een andere creatieve uitspatting is mijn mijn fotografie voor het Instagram account van Bookish Lifestyle. Van mijn 319 foto’s uit 2019 zijn dit de meest geliefde van het afgelopen jaar:

Best nine 2019 Instagram Bookish Lifestyle

Een hoogtepuntje op Instagram was een repost door Hema Nederland van mijn bookish dierendagfoto die daar 5839 geliked werd en me wat extra aandacht voor mijn eigen account en blogpost Vier dierendag met Takkie en Siepie opleverde.

Takkie repost door Hema
Foto: © Véronique

Bookish voornemens 2020

Ook dit jaar heb ik mij weer aangemeld voor de Hebban Reading Challenge en hoop ik ook dit jaar minstens 50 boeken te lezen. Omdat ik vroeger graag naar de tv-serie Gilmore Girls keek, wil ik aan de hand van de set boekenleggers van Nostalgic Hearts dit jaar enkele van de 261 boeken die in de serie voorbij komen gaan lezen. Te beginnen met De vliegeraar van Khaled Hosseini.

Gilmore Girls boekenleggers
Foto: © Véronique

Een ander voornemen is om weer leuke bookish bestemmingen te bezoeken en meer aandacht te besteden aan boekachtige kunst. En het Bibliophile boek van Jane Mount bracht mij enkele ideeën die ik graag verder wil uitwerken voor toekomstige blogposts.

Ook voor Instagram heb ik enkele voornemens. Ik hoop dit jaar de 1000 volgers te bereiken. Op dit moment heb ik er 987, dus dat zou wel moeten lukken denk ik zo. En na een vraag aan mijn volgers of ze nog meer bookish kaarten willen zien, was de meerderheid voor en zal ik deze fotoserie met een lichte aanpassing voort zetten.

Kaartvoorbeeld #bookishpostcardsaturday
Foto: © Véronique

Een glazen bol heb ik niet, maar ik had eind 2018 wel een vooruitziende blik dat er in 2019 meer Bookish kerstballen in Nederland zouden opduiken. Mijn verwachting is dat in 2020 er nog meer bookish kerstdecoraties in de winkels zullen verschijnen.

Nu ik me toch aan voorspellingen aan het wagen ben. Dit jaar gaan we nog veel potloden met teksten zien. Die kunnen dan mooi gebruiken bij één van die leuke bestaande of nieuwe reisdagboeken. En vanaf de lente zullen de tijdelijke tattoos met een bookish tintje ook weer zichtbaarder zijn.

Tijdelijke tattoo opengeslagen boek
Foto: © Véronique

Wat 2020 nog meer gaat brengen is afwachten, maar de ideeën voor toekomstige blogposts beginnen alweer op te borrelen. Dus blijf Bookish Lifestyle volgen op een van de social media kanalen: Instagram, Twitter of Facebook.