Booklover’s thee

Op zoek naar een bookish cadeau voor een theeleut? Dan vind je in deze blogpost enkele geweldige producten: een thee-ei, verschillende theesoorten en theelepeltjes. Allemaal met een boekenthema. Hier ga je een bookish theeleut absoluut een plezier mee doen.

Booklover’s Cup of Tea

Booklover's tea infuser

Foto: © Véronique

Allereerst is daar het thee-ei in de vorm van een boek. Ik was direct verliefd op dit bookish model. Dit thee-ei kun je op 2 manieren gebruiken. Of je hangt het hele boekje in je theeglas of je vouwt het open en laat de ‘kaft’ op je glas rusten, zodat alleen het witte paginagedeelte in het hete water hangt. In het doosje zit ook nog een boekje met o.a. 3 recepten voor een lekkernij die past bij een bepaalde theesoort.

Dit thee-ei is o.a. verkijgbaar bij Waterstones in Amsterdam of via de website van Bookdepository (€ 7,70 ∼ ps deze website verzend gratis).

Leesthee

Leesthee van Leesletters

Foto: © Véronique

Bij een thee-ei hoort natuurlijk losse thee. Wat dacht je van de overheerlijke Leesthee van Leesletters? Deze is speciaal gemaakt in samenwerking met Simon Lévelt Dordrecht. Het is een biologische thee met bergamot, een vleugje sinaasappel en lavendel. Exclusief te verkrijgen bij Leesletters (€ 4,50). Persoonlijk vind ik dit een heerlijke zwarte thee die ik de hele dag door kan drinken.

Bookish Blends

Ook uitgeverij Blossom Books heeft thee ontwikkeld, namelijk Bookish Blends. Momenteel zijn er 5 verschillende smaken met originele boekachtige namen.

Bookish Blends Sense and Sensibilitea

Foto: © Véronique

Zo hebben ze:

  • Sense & Sensibilitea (groene thee, jasmijnbloesem).
  • Once Upon a Time (kruidenthee, braambesblaadjes, anijs, aardbei, hazelnootblaadjes, goudsbloembloesem, rozenbottelschillen, zonnebloembloesem, weegbree, rozenblaadjes, citroenbalsemblaadjes, appel, wilde vlierbessen, aroma (pepermunt)).
  • Fairytale Forest (groene thee, rozenblaadjes, zwarte thee, zonnebloembloesem, korenbloesem, osmanthus bloesem, suikervlinders).
  • Midsummer Nights’ Dream (appelstukjes, citroenmelisse, st. Janskruid, frambozen, zoethoutwortel, glucosesiroop, kaasjeskruidbloesem).
  • Beautea & the Beast (zwarte thee, abrikoos, glucosesiroop, zonnebloembloesems, maracuja, zonnebloembloesem).
Bookish Blends Beautea and the beast

Foto: © Véronique

Twee van de smaken heb ik persoonlijk uitgeprobeerd. Sense & Sensibilitea is een smaakvolle groene jasmijnthee. En Beautea & the Beast mag dan wel zoet ruiken, maar smaakt heerlijk en juist niet zoet.

Verkrijgbaar in de webshop van Spread the Booklove en CelebrateBooks (€ 4,75 per pakje) en bij boekwinkels verspreid door het hele land.

Theelepeltjes

In een van de boekboxen van Celebrate Books zaten 2 theelepeltjes met de tekst ‘Books and tea’. Mocht je de box gemist hebben zoals ik? Geen ramp, de lepeltjes zijn nog na te bestellen in de webshop (€ 4,95 per set van 2). Ik vind ze erg schattig en ze maken een cadeaupakket helemaal compleet. Het enige wat nog ontbreekt is de lezer en zijn/haar boek.

Theelepeltjes

Foto: © Véronique

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een antwoord