Zeg het met een kaartje plus…

Doordat we opnieuw in een beperkte sociale bubbel moeten verkeren is het contact weer wat afstandelijker. Hoe leuk is het dan om een persoonlijk kaartje met een passend kleinigheidje te versturen. Als je nieuwsgierig bent geworden, lees dan vooral verder.

Een kaartje met…

Over bookish kaartjes, boekkaarten en poëzieboekkaarten heb ik al eerder geblogd, maar denk ook eens aan kaarten tesamen met een kleinigheidje om te versturen. Lees vooral deze blogpost om ideeën te verzamelen om kaartjes persoonlijker te maken en zo iemand te verrassen. Zo kun je denken aan een kaartje met…

Bookish kaarten
Foto: © Véronique

… een boekenlegger

Natuurlijk beginnen we met een bookish kaartje voorzien van een bookish cadeautje. Ik heet nu eenmaal niet voor niets Bookish Lifestyle 😉 Zo is daar het boekwinkel kaartje van Kuukeluus (via Etsy) met bijpassende boekenleggers. Zo schattig, daar zal iedere boekenliefhebber erg blij van worden. Heb jij al iemand in gedachten die dit helemaal te gek gaat vinden?

Kaarten met Kuukeluus
Foto: © Véronique

Bij Studio Kikor (via Etsy) vind je ook ontzettende schattige kaarten met matching boekenleggers. Wat te denken van deze zelf te combineren producten in herfstthema?

Kaarten met Studio Kikor herfst
Foto: © Véronique

Ook anotherviewnl (via Etsy) heeft enkele kaartjes met matching boekenleggers, zoals met dieren of zeemeerminnen. Of denk ook eens aan een van de stickervellen om mee te sturen ipv een boekenlegger.

Kaarten met AnotherViewnl
Foto: © Véronique

Natuurlijk is een zelfde kaart met boekenlegger geweldig, maar je kunt ze natuurlijk ook altijd zelf bij elkaar zoeken. Soms is het zelfs makkelijker om bij het cadeautje een gerelateerde kaart te vinden. Kijk eens naar mijn boekenlegger collectie op Instagram om je op matching ideeën te brengen.

… met armbandjes

Studio Kikor (via Etsy) heeft naast kaarten en boekenleggers ook andersoortige schattige setjes te koop. Namelijk bloemige kaarten met een armbandje in precies de kleuren van de kaart. Wat een geweldig idee, je moet er maar op komen. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat het zeer geslaagde cadeautjes zijn.

Kaarten met van Studio Kikor
Foto: © Véronique

Wellicht goed om te weten dat er van deze bloemenkaarten ook matching boekenleggers zijn, maar deze moet je net als het herfstthema nog zelf combineren.

Een ander idee is om deze schitterende kaarten met een nog zelf aan te schaffen zakje bloemzaadjes te versturen. Zo simpel kan het zijn.

… met pins

Studio Pins & Paper heeft ook complete sets te koop, maar dan van bookish quote kaarten met een bookish pin. Deze vind je in de eigen webshop. [NB Door omstandigheden is de webwinkel momenteel alleen met een wachtwoord te bezoeken, laat even via een mail aan mij weten als je hier interesse in hebt]. De kaarten en pins zijn ook te koop via Etsy, maar niet als set. Hier zul je dan ook net iets duurder uit zijn. Wel kun je alvast zien wat ze hebben.

Kaarten met Studio Pins&Paper
Foto: © Véronique

In plaats van een boekgerelateerd setje, zou je er ook één zelf kunnen samen stellen met betrekking tot de magische wereld. Let op deze worden in geen van beide webshops als set aangeboden en maak je dus helemaal zelf.

Kaarten met Studio Pins & Paper
Foto: © Véronique

Mocht je op zoek zijn naar meer passende pins en kaartjes, kijk dan eens op mijn Instagram account: iedere derde foto is een kaart met een soort van bijpassende pin. En mocht je willen weten waar iets vandaan komt, mag je me ook altijd een berichtje sturen, dan kijk ik het voor je na.

Wel één aandachtspuntje als je pins gaat verzenden, zorg op z’n minst voor een gewatteerde envelop en anders voor een klein doosje anders raakt je pin mogelijk beschadigd tijdens het posttransport.

… met thee

Nog iets wat eenvoudig te realiseren is en iemand ontzetten kan opfleuren is een kaartje met één of meerdere theezakjes. Zo vind je bij Happy Postcrossing vele toffe bookish kaartjes. En voor allerlei smaakjes thee kun je in je lokale supermarkt terecht. Mocht het geen theeliefhebber zijn, zou je ook altijd nog oploskoffie kunnen sturen.

Kaart met thee
Foto: © Véronique

Wie weet heb ik jullie in deze afstandelijkere tijden met deze blogpost op een idee gebracht om weer wat meer aandacht aan elkaar te schenken binnen de mogelijkheden die we nu hebben. Voor al het bovenstaande geldt dat het weinig moeite kost en een groot plezier kan bezorgen bij de ontvanger. Ik heb in ieder geval weer volop ideeën. Mijn sociale omgeving kan de brievenbus de komende tijd in de gaten gaan houden.