Vier dierendag met Takkie en Siepie

Het druilerige herfstweer in combinatie met dat het vandaag dierendag is, bracht mij op het idee voor de blogpost van deze week: de toffe Takkie en Siepie (keuken)producten.

In het Engels heb je het gezegde “It’s raining cats and dogs”; zeer toepasselijk op deze vierde oktober. Dat klinkt als hond Takkie en kat Siepie van Jip en Janneke, vind je ook niet?

Laat ik nu heel toevallig weer leuke nieuwe producten bij de Hema gevonden hebben die perfect bij dit natte herfstweer passen. Misschien dat je even naar buiten moet om een paar boodschappen te doen, gelukkig kun je je de rest van de dag prima binnen vermaken met deze toffe keukenproducten.

Foto: © Véronique

Uitsteekvormpjes

Ik begin bij de leuke uitsteekvormpjes van Takkie, Siepie en een heuse Fiep Westendorp vogel. Leuk om koekjes in deze vormpjes te bakken en te versieren om ze vervolgens op te smikkelen tijdens het lezen van een verhaal over Jip en Janneke. Mmmmm….

Takkie uitsteekvormpjes
Foto: © Véronique

Tip van ondergetekende: je kunt de uitsteekvormpjes ook gebruiken om de vormen uit te drukken in ham of kaas als leuke vorm voor op de boterham. Zeker op zo’n (dieren)dag als vandaag.

Foto: © Véronique

Poedersuiker sjablonen

Poedersuiker sjablonen
Foto: © Véronique

Een pannenkoekenfeestje is snel en eenvoudig aangekleed met de Takkie, Siepie en vogel sjablonen. Pannenkoeken bakken, plastic sjabloon erop leggen, met poedersuiker strooien, sjabloon eraf en klaar is de feestelijke pannenkoek. Need I say more?

Pannenkoek met poedersuiker
Foto: © Véronique

Tafelkleed

Er bestaat een kansje dat het pannenkoekenfeestje een kliederboel wordt, maar dat maakt helemaal niets uit met dit leuke Takkie tafelkleed. Het is van stevig tafelzeil gemaakt en dus makkelijk schoon te maken. Nog zo’n voordeel dat het kleed zowel binnen als buiten te gebruiken is. Hij meet 240 bij 140 cenimeter en is eenvoudig kleiner te knippen indien nodig.

Takkie tafelzeil
Foto: © Véronique

Deze natte herfstperiode zit ik gebeiteld met mijn keukenartikelen. Kom maar op met dat Takkie weer!