Pinguïns van Oranje

Op Koningsdag kleurt Nederland oranje. Oranje kleding, oranje vlaggetjes, zelfs oranje tompoucen. In de boekenwereld associëren we oranje met de iconische Penguin pockets. Daarom deze week een blog over oranje pinguïn producten.

Penguin logo
Foto: © Véronique

Mokken

Voor alle Oranje-fans: kies je favoriete Penguin Books mok en laat zien dat je ook Penguin-fan bent. Je kunt kiezen uit:

Penguin mok Pride and Prejudice
Foto: © Véronique

Tassen

Mocht je vandaag de straat op gaan voor een van de vele vrijmarkten, neem dan zo’n stevige oranje katoenen tas mee. Zo kun je hemaal in stijl al je Koningsdag aankopen eenvoudig mee naar huis nemen.

Penguin tas Brighton Rock
Foto: © Véronique

Paraplu’s

De weersvoorspellingen zijn niet al te best voor Koningsdag, maar met een een van deze twee paraplu’s ben je altijd voorbereid. Zowel voor de regen als voor de eventuele felle zon.

Paraplu met tekst On the road
Bron: www.theliterarygiftcompany.com

Oranje boven

Ook je huis kun je feestelijk aankleden met Penguin Books oranje. Wat te denken van:

Twitterature

Mocht je deze dag niet de straat op gaan, dan kan ik je zeker de Engelse paperback Twitterature van Alexander Aciman en Emmett Rensin aanraden. De grote literaire werken komen tegenwoordig vaak ouderwets of saai over. Maar daar hebben deze twee auteurs iets op bedacht. Zij hebben 60 van de beroemdste literaire werken aller tijden in Twitter-vorm samengevat.

Twitterature en Penguin mok
Foto: © Véronique

De twitterberichten staan vol humor, hedendaags taalgebruik en afkortingen. Voor de mensen die minder op sociale media zitten hebben ze gelukkig achterin het boek een register met gebruikte termen opgenomen.

NEVER MINDT THIS GUY KNOWS HOW TO PAAARRRRTTTTYYYY!! Quick: Gatsby’s House!!! Txt for directions! (from: The Great Gatsby)

Ook de gebruikte usernames zijn zo nu en dan echt grappig. Zo heeft Madame Bovary als twitternaam @TheRealDesperateHousewife en King Lear twittert onder de naam @HiLEARious 😉

Je hoeft geen uren zware kost te lezen om de waardevolle lessen van de beroemde schrijvers tot je te kunnen nemen. De boeken bestaan steeds uit twee pagina’s aan twitterberichten.

Verkrijgbaar voor circa € 10,- : Twitterature van Alexander Aciman en Emmett Rensin (Penguin Books, 2009) – ISBN 9780141047713 (146 blz).

Twitterature pagina's
Foto: © Véronique

Geef een antwoord