Nijntje boeken in dialect

Bron: www.dewinkelvannijntje.nl

Bron: www.dewinkelvannijntje.nl

Nijntje is wereldberoemd en de boeken zijn dan ook in vele talen vertaald. Nu zijn ze zelfs in verschillende Nederlandse dialecten beschikbaar. In de Grand Theatre Boekhandel (gevestigd in de oude bioscoop) in Breda zag ik dat Nijntje naar het Brabants vertaald is. Eerlijkheid gebied mij te zeggen dat het dialect uit het boek mij meer Oost-Brabants dan West-Brabants in de oren klinkt. Maar daarom zou ik het niet in de winkel laten liggen, want voor € 6,- is het een leuk kraamcadeau of een leuk boekje om je dialect weer eens op te poetsen.

Verkrijgbaar

Op www.dewinkelvannijntje.nl zijn boekjes in verschillende dialecten verkrijgbaar:  Zeeuws, Fries, Drents, Twents, Achterhoeks en Gronings. Bij Uitgeverij Bornmeer zag ik dat het boekje in nog veel meer (veelal stedelijke) dialecten verkrijgbaar is, zelfs in het Papiaments.

Mocht je geïnteresseerd zijn in een van deze boekjes, check dan vooral even bovenstaande websites of loop eens binnen bij je lokale boekhandel. Grote kans dat je een Nijntje boek in je eigen dialect of die een vriend of vriendin vindt.

En mocht je toch in Breda zijn, breng dan vooral een bezoekje aan de Grand Theatre Boekhandel.

 

Kaft Nijntje in Brabants dialect

Foto: Véronique (cc-by-sa)

One comment

Geef een antwoord