Nieuwe Harry Potter Lego op komst

Jaaaa… vanaf juni verschijnen er weer zes nieuwe dozen Lego in de Harry Potter serie. En naar mijn mening zitten er weer ware pareltjes tussen. Kijk je mee?

Ligusterlaan 4

HP lego Ligusterlaan
Bron: lego.com

De familie Dursley en hun huis, de enveloppen die uit de open haard komen, zowel Harry’s kamertje onder de trap als zijn latere kamer boven, Dobby met sok en zwevende taart (zelfs de kers ontbreekt niet), de ontsnapping met de auto inclusief het raam dat los komt tot aan het simpele straatnaambordje ‘Privet Drive’. Volgens mij zijn aan alle belangrijke details op de Ligusterlaan 4 gedacht. Nou ja bijna allemaal, ik mis alleen nog de lantaarnpalen die aan en uit kunnen door professor Dumbledore, Professor McGonagall die in een kat kan veranderen en Hagrid die op de motor baby Harry komt brengen. Misschien een tip voor Lego om dit als een toekomstige nieuwe set uit te brengen.

Hogwarts: De Astronomietoren

HP lego Astronomietoren
Bron: lego.com

Hogwarts wordt steeds verder aangevuld, na de Grote Zaal en de Klokkentoren is er nu de Astronomietoren. Met de Ravenklauw slaapkamer, de plantenkas, het gevecht in de toren, Loena die de Daily Prophet leest en professor Slughorn incl. toverdrankjes. Verder kunnen er met de vele feestelijke accessoires hier heel wat huisfeestjes gegeven worden.

Hedwig

HP lego Hedwig
Bron: lego.com

Het leuke aan deze grote Hedwig is dat je met een hendel de vleugels kunt laten bewegen.Ik ben wel benieuwd naar de techniek, maar voor de rest vind ik dit vooral een collector’s item voor Hedwig fans. Laat de uilenpost maar voor ze komen. Met mini Harry en Hedwig.

Hogwarts: Kamer van Hoge Nood

HP lego Kamer van Hoge Nood
Bron: lego.com

Het leuke aan deze set van de Kamer van Hoge Nood vind ik dat het de patronussen van Loena en Hermelien bevat en ze kunnen blijkbaar afgeschoten worden. Een muur verbergt de deur naar deze geheime kamer. Eenmaal binnen kunnen de vele toverspreuken naar believen geoefend worden op de Dooddoener oefenpop.

Het Verboden Bos: Omber’s ontmoeting met Groemp

HP lego Verboden Bos
Bron: lego.com

De boom kan open en bevat een geheime voorraadplek en reus Groemp is verstelbaar. Maar het mooiste aan deze set van het Verboden Bos is dat het een heuse Omber/Umbridge minifiguur bevat. Daar kijk ik al erg lang naar uit, dus helemaal te gek dat die er nu is. Dit is echter niet mijn meest favoriete scene, dus ik denk dat ik nog wat langer op een mini Umbridge moet wachten. Wellicht een idee voor Lego om haar kantoorkamer met kattenbordjes als toekomstige set te noteren.

Aanval op Het Nest

HP lego The Burrow
Bron: lego.com

Naast Ligusterlaan 4 is dit mijn andere persoonlijke favoriet: Het Nest, het familiehuis van de familie Weasley met Arthur, Molly, Ron en Ginny. Ik ben zo benieuwd hoe de magische kamers ervan dichtbij uit zien, zoals de slaapkamers van Ron en Ginny, de keuken van Molly en de woonkamer met bestekklok en de open haard die van kleur kan veranderen. Ook met deze set kunnen een hoop cruciale avonturen herbeleefd worden, waaronder de strijd met Bellatrix.

Ik krijg al helemaal zin om deze sets in het echt te zien en in mijn handen te houden. Heb ik jou ook al zo gek gekregen? En vergeet niet dat de winkels van A-Tembo, waarover ik al eerder tipte, prijzen onder de officiële Lego-prijzen rekenen. Je zou gek zijn als je die korting zou laten liggen.

Geef een antwoord