Kinderboekenweek 2020 met De Gorgels

Het is weer Kinderboekenweek. Dit jaar met het geschiedenisthema ‘En toen?’. Leuk om te zien dat daar bij De Gorgels een passend product bij bedacht is: het stamboom-boekje “De Gorgels en toen? : ontdek je eigen geschiedenis”.

De boeken

Al 5 jaar zijn De Gorgels een begrip in boekenland, niet voor niets was het eerste boek ‘De Gorgels‘ winnaar van de Kinderjury in 2016. Leuk om te zien dat er sindsdien nog twee nieuwe boeken en steeds producten rondom deze wezentjes verschijnen.

De Gorgels boek
Foto: © Véronique

De laatste aanwinst is “De Gorgels en toen? : ontdek je eigen geschiedenis”, waarmee je je eigen familie stamboom kunt ontdekken. Dit sluit perfect aan bij het geschiedenisthema van de Kinderboekenweek 2020.

De Gorgels en toen
Foto: © Véronique

Dit boekje bevat een kort verhaaltje waarin Melle, Limoni, Bobba en Belia meer over hun eigen familiegeschiedenis leren. Let op, het verhaaltje gaat verder aan het einde van het boek. Het gehele midden is beschikbaar om je eigen familiegeschienis op te schrijven en zelfs een uitklapbare stamboom in kunt vullen. Bij ieder familielid kun je foto’s plakken, zo kun je bijvoorbeeld foto’s van je oma als meisje, als moeder en als oma inplakken en interessante vragen stellen als wat haar lievelingsvakken op school waren en hoe ze opa heeft ontmoet, maar ook wat het bijzonderste was wat ze in haar leven heeft meegemaakt en wat ze haar kleinkind voor de toekomst wenst. Ook wordt er een tip gegeven hoe je het aan kunt pakken als je een andere familiesamenstelling hebt. Erg grappig vind ik De Gorgels gezegdes onderaan de pagina’s die allemaal iets met familie te maken hebben.

Wat mij betreft een mooie boekcadeau tijdens (en natuurlijk ook na) de Kinderboekenweek.

De Gorgels en toen? : ontdek je eigen geschiedenis door Jochem Myjer – (Uitgeverij Leopold, september 2020). Nu overal verkrijgbaar voor € 9,99 – ISBN 9789025879471 (68 blz).

De merchandise

Niet alleen bovenstaande boek is erg leuk. Ook de overige Gorgels merchandise vind ik helemaal te gek. Mijn persoonlijke favoriet is het vriendenboekje. Niet alleen staan er de standaard vragen als je naam, verjaardag en het leukste vak op school in, maar ook vragen als wat je grappig vind, je grootste blunder en natuurlijk de naam van je eigen Gorgel. De vragen zijn helemaal in Gorgel-stijl zeg-maar 😉

Nog zo’n leuk product vind ik het kleurboek waar de stukjes verhaal van het boek tot leven komen en die je zelf met kleuren tot leven kan brengen. En in het midden van het kleurboek vind je ook nog eens een stickervel met je favoriete en minder favoriete figuurtjes uit De Gorgels verhalen.

Dat het niet alleen bij lezen en spelen blijft, blijkt wel uit het doeboek “Spelen met taal“. Door puzzels, raadsels, woordzoekers en geheimtaal leren kinderen tussen 7 en 10 jaar ook nog eens spelenderwijs met taal en vergroten zo hun woordenschat.

Persoonlijk viel het notitieschriftje mij een beetje tegen. Misschien werd ik door het woord ” schriftje” op het verkeerde been gezet, waardoor ik pagina’s vol lijntjes verwachtte. Het softcover boekje bleek echter alleen blanco pagina’s te bevatten, wat wel weer ideaal is om eventuele Gorgels, Brutelaars of (in mijn geval van volwassene) allerlei rare vogels als tekening vast te leggen. Het notitieschriftje is zeer compact, dus ik kan in mijn eigen Gorgels rugzak nog veel meer mee nemen op een (natuur)tripje.

In de webshop van De Gorgels zag ik nog veel meer leuke artikelen staan, dus neem vooral ook een kijkje voor de verschillende kaart- en bordspellen, verjaardagskalender, knuffels in verschillende maten, strandlakens en zelfs beddengoed. Mocht je nog op zoek zijn naar een schappelijk geprijsd cadeau voor een echte Gorgels-fan, dan kan ik je garanderen dat je in de webshop zeker zult slagen.

Gorgels verzameling
Foto: © Véronique

One comment

  1. Dionne says:

    Haha jij bent echt groot Gorgelfan zo te zien, superleuk! Ik heb tot nu toe alleen het eerste boek gelezen en deze ook meteen cadeau gedaan aan mijn neefje. Bij het tweede deel wachtte ik nog op het luisterboek, maar volgens mij is die onlangs verschenen.. vind het met de stem van Jochem Myjer stiekem extra leuk.

Geef een reactie