Mijn favorieten uit de Jane Austen Online Gift Shop

Er zijn een aantal bookish webshops waar ik graag ideeën op doe voor mijn blog. Een daarvan is de Jane Austen Online Gift Shop van het Jane Austen Centre in Bath. Dus Jane Austen liefhebbers opgelet.

Al ruim twee jaar houd ik deze webwinkel in de gaten en ik zie regelmatig mooie producten voorbij komen. Ik zeg er eerlijk bij: het aanbod is niet goedkoop, maar het betreft wel Engelse kwaliteit. Tip: je kunt natuurlijk altijd de jaarlijke sale in de gaten houden. Maar zoals voor de meeste winkels geldt wisselt het aanbod nog wel eens. Dus mocht je een item zien dat je echt niet wilt missen en dat binnen je budget valt, bestel het gewoon zou ik zeggen. Zo heb ik eind van het jaar potloden en sokken besteld en ontvangen, die nu niet meer in de webshop terug te vinden zijn.

Nu wil je natuurlijk weten wat voor bijzonder items je allemaal kunt vinden in de Jane Austen Online Gift Shop. Daarom hier een paar van de producten die er voor mij uitspringen.

Kussensloop

Wie wil er nu niet met Colin Firth als Mr. Darcy naar bed? Dat kan nu heel eenvoudig met deze langere kussensloop met een afbeelding van Mr. Darcy. Ik droomde er al langer van en blogde er ook over. Uiteindelijk heeft hij mijn appartement gevonden en is het een fijne bedgenoot; erg zacht en snurkt niet.

Jane Austen Shop - Kussensloop Mr Darcy
Foto: © Véronique

Luxe notitieboek

De nieuwste collectie bevat ook drie luxe hardback edities van enkele Jane Austen boeken. Met diezelfde cover hebben ze ook twee luxe notitieboeken in het assortiment. En ik moet zeggen dat ik de Pride and Prejudice variant wel erg mooi vind.

Luxe notieboek Pride and Prejudice
Bron: https://www.janeausten.co.uk/product/pride-and-prejudice-cover-notebook/

Bosje bloemen, maar dan anders

Je kunt ook op een originele manier bloemen geven, namelijk met de Jane Austen Flowers Growbar. Het ziet eruit als een chocoladereep, maar het bevat bloemenzaadjes van bloemen die Austen in haar brieven noemde en die typisch zijn voor een Georgian Cottage tuin.

Jane Austen flowers growbar
Bron: https://www.janeausten.co.uk/product/jane-austen-flowers-growbar/

Plattegrond van Londen

De Jane Austen Map of London is een replica plattegrond van Londen uit 1806. Hierop zijn 48 locaties gemarkeerd die Jane Austen noemt in haar verhalen. Erg leuk om cadeau te doen aan iemand die binnenkort een bezoekje aan Londen gaat brengen.

Jane Austen map of London
Bron: https://www.janeausten.co.uk/product/jane-austen-map-of-london/

Thee

De schattige theepot in de vorm van boeken met Austen titels is me niet ontgaan. Maar deze vind ik voor bijna honderd euro behoorlijk prijzig. Daarbij moet ik eerlijkheidshalve bekennen dat ik al een goedkopere mini-variant in mijn boekenkast heb staan met Sherlock Holmes titels.

Maar een pak Exclusive Jane Austen Blend Tea is daarentegen wel weer redelijk betaalbaar. En erg leuk om te presenteren tijdens een theepartijtje met lekkere scones. Deze theesoort van Chinese theebladeren werd ook al in de Regency periode gedronken.

Jane Austen thee
Foto: © Véronique

Kaarten

Kijk vooral eens rond in de webshop en wie weet vind jij ook iets leuks voor jezelf of die Jane Austen fan in je omgeving. In een vorige blogpost had ik het over kaarten van het merk Reynard. De Jane Austen set van 6 kaarten is hier te koop:

Jane Austen Reynard kaarten
Foto: © Véronique

En zoals je ziet groeit mijn eigen Jane Austen verzameling langzaam maar zeker.

Jane Austen webshop artikelen
Foto: © Véronique

Geef een antwoord