De naam is Bond… James Bookish Bond

Geheim agent James Bond, wie kent hem niet? Begonnen als boekpersonage, nu vooral bekend van de films. Bookish Lifestyle maakte een selectie van de meest bijzondere bookish James Bond cadeaus voor de echte fan.

Hoe James Bond aan zijn naam kwam

Zijn tijd bij de marine leverde Ian Fleming (28 mei 1908) inspiratie op voor de spannende spionageboeken die hij later zou schrijven. Na de Tweede Wereldoorlog brengt Ian Fleming de winters door op het tropische Jamaica, in de door hem ontworpen villa Goldeneye. Het eerste boek, Casino Royale, verschijnt in 1952. Inspiratie voor de naam van het hoofdpersonage vindt Ian Fleming op zijn bureau. Hij heeft een exemplaar van het boek Birds of the West Indies in zijn bezit en is gecharmeerd van de saaie, korte, en mannelijke naam van ornitholoog en auteur van het boek: James Bond. En zo kwam ’s werelds beroemdste geheim agent 007 aan zijn naam. Ian Fleming zal uiteindelijk twaalf boeken schrijven met James Bond in de hoofdrol.

Birds of the West Indies van James Bond
Foto: © Véronique

Het vogelboek of James Bond pockets zijn mogelijk te vinden in een tweedehands boekwinkel bij jou in de buurt of op boekwinkeltjes.nl.

Bond boekensteun

Mocht je in het bezit zijn van hét vogelboek of een hele serie James Bond pockets dan kun je deze nu stijlvol in het zicht zetten met de James Bond boekensteun. Natuurlijk kun je ‘m ook gebruiken als steun voor je dvd-collectie of gewoon als sierelement in huis of op kantoor.
Let op: dit betreft een enkele boekensteun.

Bond boekensteun
Bron: The Literary Gift Company

Moleskine notitieboeken

Het merk Moleskine heeft drie gelimiteerde 007 notitieboeken uitgebracht. En wel in een oplage van 7007 exemplaren. The 007 Limited Edition Collector’s Box is een zwart A5 notitieboek en wordt geleverd in een stevige doos. Deze is net als het boek zelf stijlvol voorzien van het 007 logo.

James Bond Moleskine box
Foto: © Véronique

Daarnaast is er een stijlvolle zwarte A5 variant met een carbon-look. Alledrie de boekjes hebben hetzelfde formaat, zijn voorzien van een elastische band en achterin het boekje bevindt zich een opbergvakje en een stickervelletje.

James Bond carbon Moleskine
Bron: Moleskine

Ook is er nog een A5 editie met alle titels op de kaft vermeld. Het 007 logo is hier goudkleurig en nu duidelijk zichtbaar.

James Bond films Moleskine
Bron: Moleskine

Moleskine heeft in deze serie ook nog een telefoonhoesje voor iPhone 6/6s/7/8, met net zo’n carbon-look als het notitieboek hierboven, uitgebracht. Daarnaast is er ook nog een zwarte stevige 007 rugzak. Zo op het eerste gezicht is niet te zien dat het iets met 007 te maken heeft. Maar heel subtiel zijn de ritssluitingen en helemaal onderaan de tas voorzien van het 007 logo. Echter wanneer je de tas opent is de binnenzijde bedrukt met alle James Bond titels.

james Bond rugzak van Moleskine
Bron: Moleskine

007 op locatie

Vakantieplannen om richting Groot-Brittannië te gaan? Denk dan eens aan één van de twee James Bond on Location edities. Er is een versie voor Londen en eentje voor Groot-Brittannië exclusief Londen. Grote kans dat de geheim agent in je al de genoemde plekken wilt bezoeken en je mede-reizigers op de hoogte brengt van alle locatiewetenswaardigheden uit het boek.

James Bond on location volume 1
Bron: Bookdepository

James Bond stripboeken

Pas op, want voor je het weet begin je een nieuwe boekenverzameling in de vorm van James Bond stripboeken. Op Bookdepository trof ik verschillende series aan. Qua looks vind ik vier hardback-edities van Titan Books er stijlvol uitzien en de illustraties in het boek zijn zwart-wit.

James Bond Stripboeken Titan Books
Bron: Bookdepository

Ook de James Bond stripboeken in kleur van Dynamite Entertainment betreffen hardback-edities.

James Bond stipboek Dynamite Entertainment
Bron: Bookdepository

James Bond goes Funko

Ook zijn er enkele James Bond Funko poppen op de markt gebracht. Zo is daar uit The Spy Who Loved Me James Bond (Roger Moore) himself:

James Bond Funko pop
Bron: Geekstore

En de wereldberoemde.. uhhh wereldberuchte bedoel ik… Jaws:

Funko pop Jaws uit James Bond
Bron: Geekstore

Ook Blofeld met kat uit You Only Live Twice en het gouden meisje uit Goldfinger ontbreken niet in de James Bond Funko collectie. En op de Amerikaanse Funko website kom ik nog een aantal karakters tegen; zo is daar nog James Bond in zijn Austin Martin, James Bond (Sean Connery) en 2 varianten van OddJob. In het totaal zou je tot op heden 10 James Bond Funko’s kunnen sparen. O jee, volgens mij heb ik iemand weer een nieuwe verzameling bezorgd 😉

Nog meer 007 artikelen

En wanneer je nog even doorzoekt, vind je nog meer 007 artikelen. Ik licht er nog enkele bijzondere uit.

Al enkele jaren is de 007 eau de toilette en aanverwante producten verkrijgbaar bij het Kruidvat. Je moet zelf maar even naar de winkel gaan om te ruiken of een van die geurtjes naar je smaak is.

James Bond geschenkset van Kruidvat
Bron: Kruidvat

Mocht je flink wat geld te besteden hebben, dan is het zeker leuk om te weten dat je bij het Engelse merk Orlebar Brown in de 007 collectie een geweldige zwembroek kan vinden. Zo ben je deze zomer aan het zwembad of strand helemaal in stijl met je 007 leesvoer.

Zwembroek James Bond Dr. No
Bron: Orlebar Brown

En mogelijk lust je tijdens het lezen wel een heerlijk citrusachtig James Blond biertje van de Bronckhorster Brewing Company.

Bier James Blond
Bron: Bronckhorster Brewing Company

Alweer de 25ste James Bond film

De James Bond boeken van Ian Fleming staan aan de basis voor de meest succesvolle filmreeks in geschiedenis. Sinds 1962 zijn al vierentwintig films met meest bekende geheim agent verschenen.

Volgend jaar verschijnt alweer de 25ste James Bond film in de bioscoop. Met voor de laatste keer Daniel Craig in de hoofdrol. De opnames, onder meer in Jamaica, zijn inmiddels in volle gang. Het script is geschreven door Neal Purvis, Robert Wade en Phoebe Waller-Bridge. Brits actrice, scenarioschrijver en toneelregisseur Phoebe Waller-Bridge is de tweede vrouw (na Johanna Harwood) die verantwoordelijk is voor het  scenario van een James Bond film. Genoeg voor de fans om naar uit te kijken dus! Lang leve de voorpret! En tot die tijd kun je genieten van de eerdere films, boeken en alle bovengenoemde producten.

James Bond pockets
Foto: © Véronique

Geef een antwoord