Ideeën voor een feestelijk aangekleed Boekenbal

Voorafgaand aan de jaarlijkse Boekenweek is daar het traditionele Boekenbal. En dat bracht mij op het onderwerp voor deze week: bookish feestaankleding. Het Boekenweek-thema is Natuur en Bookish Lifestyle zou wel raad geweten hebben met de feestelijke aankleding.

Slingers

Het is geen feest zonder slingers en deze bookish slinger past perfect bij het thema Natuur. Behalve echte bladeren of bloemen kun je ze er natuurlijk ook zelf op tekenen.

Paper banner with leaves

Bron: https://simpleasthatblog.com

Ballonnen

Wat is er leuker dan deze letter-ballonnen van de Hema (€1,- per stuk). Je kunt er zelf woorden mee maken en ter versiering voor het feest ophangen, maar je kunt ook je gasten woorden laten vormen met deze letters. Wat zouden ze allemaal voor woorden bedenken?

Folie ballon letter B

Bron: Hema

Gastenboek

Bij zo’n beroemd/berucht feest als het Boekenbal mag natuurlijk een gastenboek niet ontbreken. Altijd leuk voor de geschiedschrijving om te weten wie er in een bepaald jaar allemaal aanwezig waren op het bal. Nog leuker als ze ook willen vermelden wat hun favoriete boek is. Zou ik heel graag willen weten.

Guestbook tell us favourite book

Bron: Pinterest

Drankjes

Ook de drankjes kun je aankleden met een bookish thema, door bijvoorbeeld vrolijke rietjes of cocktail-roerstaafjes te voorzien van een boekje. Natuurboekjes in dit geval.

Cocktail roerstaafjes met boekjes

Bron: Pinterest

Hapjes

Op een feest waar veel gedronken wordt, kun je zo nu en dan ook maar beter langs gaan met hapjes. De Hollandse bitterbal is een beetje afgezaagd, waarom niet van die appetijtelijk ogende gevulde hapjes in de vorm van een opengeslagen boek. Bedacht door chef Alain Ducasse’s die dit serveert in Be Boulangepicier (Shinjuku, Tokyo) en Le Louis XV restaurant (Monaco).

Book shaped pastry

Bron: Alain Ducasse

Foto’s

Op ieder feestje worden wel foto’s gemaakt, waarom ze niet leuker maken met foto-props. De gasten onderling hebben direct een gespreksonderwerp. Je kunt vaste voorwerpen op een stokje als prop gebruiken. Maar met al die schrijvers op het bal is het waarschijnlijk leuker om van die spraakwolkjes te gebruiken waar ze zelf iets op kunnen noteren. Wel zorgen dat je genoeg wolkjes hebt voor alle gasten, want het blijft er waarschijnlijk niet bij één per persoon…

Photobooth speech bubbles

Bron: www.designandpaper.com

Relatiegeschenk

Wat een beter relatiegeschenk aan de gasten van het Boekenbal met als thema natuur, dan een boekenlegger in de vorm van een blaadje (€ 7,50 per set van 3).

Boekenlegger Sprout

Bron: www.cadeau-cadeau.nl

In een eerder blog schreef ik al over lente-groene bookish cadeau-artikelen. Wil je nog meer ideeën op doen voor een literair feestje, kijk dan eens op mijn pinterest-pagina Literary Party Ideas.

Waarschijnlijk weet je het al wel, maar koop je deze week (10 t/m 18 maart 2018) aan Nederlandse boeken voor ten minste €12,50 dan krijg je daar het boekenweekgeschenk bij. Dit jaar geschreven door Griet op de Beeck. En vergeet niet dat je zondag 18 maart gratis met de trein mag reizen als je in het bezit bent van dit boekenweekgeschenk.

BewarenBewaren

Geef een reactie