Geluidenboekjes van Clavis

Afgelopen week kreeg ik mijn nichtje op bezoek. Net als haar tante is ze gek op boeken! Een goede reden om dit heugelijke feit te vieren met een nieuw peuterboekje. Missie geslaagd in de vorm van een geweldig geluidenboekje van Clavis.

Geluidenboekje Vogels

Foto: © Véronique

Het geluidenboekje dat ik koos was er eentje met vogelgeluiden. Behalve boeken is ze namelijk ook gek op alle soorten vogels, dus deze moest het worden. Daarnaast is dit jaar het Boekenweek-thema natuur, dus een dubbele reden om voor dit boekje te kiezen. In de boekenstandaard van Clavis zag ik ook verschillende geluidenboekjes die iets met muziek te maken hebben. En ook nog andere boekjes met dierengeluiden. Die ga ik zeker onthouden voor een ander boekenmoment dat met deze peuter gevierd moet worden 😉

Display met geluidenboekjes

Foto: © Véronique

Zo gezegd, zo gedaan. Nichtje over de vloer, boekjes op tafel en ja hoor het vogelboekje trok direct de aandacht. Ik liet haar zelf het boekje openen en wees het punt aan waar ze haar vingertje moest houden. Direct hoorde je het geluid van de koekoek, ze kijkt me lachend aan en vervolgens kijkt ze naar buiten, want ja vogeltjes leven natuurlijk buiten. We hebben alles zes vogels (koekoek, ekster, koolmees, nachtegaal, merel en duif) uitgeprobeerd. De glimlach ging niet meer van haar gezicht. Maar de logica dat de geluiden uit het boekje kwamen besefte ze nog niet, ze bleef steeds naar buiten kijken. Wat een lol hebben we die middag samen beleefd met het boekje. Het boekje ging zelfs mee naar buiten voor een frisse neus wandeling.

Geluidenboekje met pagina koolmees

Foto: © Véronique

Conclusie van het testpanel

Als testpanel (bestaande uit de twee boekenwormen: tante en nichtje) kunnen wij deze geluidenboekjes van Clavis aan alle ouders met jonge kinderen aanraden. De geluidenknopjes zijn touch-gevoelig, erg fijn voor kleine kindervingertjes. Het geluidsniveau heeft wat mij betreft de juiste sterkte, niet te hard zoals bij veel kinderspeelgoed wel het geval is. En achterin het boekje zit een aan/uit-knopje, dus mocht je het boek een poosje aan de kant leggen, dan loopt de batterij minder snel leeg. De prijs van de geluidenboekjes van Clavis liggen tussen de € 13,95 en € 17,95.

Geluidenboekje pagina met ekster

Foto: © Véronique

De concurrentie

Geluidenboekje Wat hoor ik? nacht

Foto: © Véronique

Diezelfde middag hebben wij ook nog een ander geluidenboekje uitgeprobeerd. Ook dit boekje viel bij de kleine boekenworm in de smaak, maar bij de grote boekenworm iets minder. Ze kon namelijk nog niet zelfstandig de geluidjes bedienen, er is een ferme druk op het aangegeven muzieknootje nodig om geluid te krijgen. De kleine vingertjes kunnen nog niet zo hard duwen. En op één pagina was de plek ook niet helemaal correct aangegeven, dus dat was steeds zoeken naar het geluid. Ook het geluidsniveau was aanzienlijk sterker dan het Clavis-boekje, dus ik kan me voorstellen dat je als ouder dit boekje sneller zat bent. Daar staat tegenover dat dit boekje maar € 5,- kostte.

Geluidenboekje met pagina uil

Foto: © Véronique

Beiden boekjes heeft de peuter mee naar huis genomen en ik heb gehoord dat de boekjes nog steeds intensief “gelezen”  worden. Conclusie: een geslaagde boekenmissie.

BewarenBewaren

Geef een antwoord