Fair trade voor Bookish Lifestyle

Duurzaamheid en eerlijke handel zijn steeds meer een overweging bij het doen van aankopen. Bookish Lifestyle heeft hier ook oog voor (eerder al met een blog over de upcycling van notitieboeken About: Blanks). En deze keer tip ik enkele fair trade producten die ik tegenkwam en helemaal Bookish Lifestyle vindt.

Het Faire Oosten

De volgende fair trade items kwam ik recent tegen in de winkel Het Faire Oosten op de Javastraat in Amsterdam. De winkel wisselt regelmatig van assortiment, ze hebben geen webwinkel (maar wel een 2e winkel in winkelcentrum Oostpoort in Amsterdam), maar helaas ook geen garantie hoe lang deze specifieke producten beschikbaar blijven.

Sleutelroman

Schlusselroman

Foto: Johan Oomen (cc-by-sa)

Al direct bij binnenkomst viel mijn oog op de Schlüsselroman van Lockengelöt (€ 19,95). Dit is een boek met daarop haakjes gemonteerd, waaraan je dus zoals de naam al doet vermoeden je sleutels kunt ophangen. Maar ook erg leuk om bijvoorbeeld kettingen of andere sieraden aan te hangen. In de winkel zijn kaften van Nederlandse boektitels verkrijgbaar. De sleutelromans zijn ook op de (Duitse) leveranciers website te vinden, maar deze biedt alleen Duitse boekkaften aan. Op die website verkopen ze ook nog (Duitse) boeken met grotere haken (€ 39,90) om bijv. een handdoek of kleding aan te hangen. Een overweging waard om ook even deze website te checken.

Tassenlabels

Tassenlabel Only Natural

Foto: Véronique (cc-by-sa)

De tassenlabels zijn van Only Natural (11,95). Ze zijn van Indiaas leer en hebben een toepasselijke quote van Tolkien “Not all those who wander are lost”. Met deze mooie label aan je tas of koffer ben je helemaal hip als reiziger of forens.
 

 

T-shirt “Booked for the weekend”

T-shirt van Armed Angels

Foto: Johan Oomen (cc-by-sa)

 

Dit is een mannen t-shirt van het merk ArmedAngels (€ 29,90). Dit Duitse merk maakt tijdloze biologische kleding, ook wel Fair Fashion genoemd. Op de website van ArmedAngels zag ik het t-shirt ook nog in een andere kleur. In de winkel zag ik alleen het heren t-shirt in grijs.

 

 

Leren notitieboeken

De winkel verkoopt diverse leren notitieboeken in verschillende maten en dus prijsklassen. Er zijn meerdere looks die als een passend fair trade cadeau voor zowel een man als een vrouw kunnen passen. 

Knisperkrant

Knisperkrant

Bron: www.hiphap.nl

En ook voor de allerkleinste is er een fair trade item te vinden, namelijk de Knisperkrant (€ 15,-). Dit is een knisperboekje maar dan in de vorm van een krant met echte verhaaltjes waaruit je voor kan lezen. Ze hebben een Nederlandse en een Engelse versie. Online is deze bijvoorbeeld te bestellen bij www.hiphap.nl

 

 

Duurzame wenskaart

En eigenlijk niet Bookish, maar te leuk om niet te vermelden; ze verkopen ook wenskaarten (€ 3,95) waarbij bloemzaadjes in het papier verwerkt zijn. De ontvanger kan de kaart (na gelezen te hebben) onder een laagje aarde stoppen en in de toekomst van echte bloemetjes genieten. Dus ben je toch in deze winkel, neem dan ook zo’n duurzame kaart mee.

Geef een antwoord