Bescherm je boeken met te gekke book sleeves

Book sleeves, in normaal Nederlands een boekenetui of boekenhoes, beschermt je boeken tijdens het transport voor schade bij vallen en stoten en tegen het ergste vuil. Ook erg leuk om cadeau te geven.

Via Instagram lees ik over de vele book sleeve-aankopen van lezers bij BookBestiesUK. Al bladerend door deze Etsy webshop uit het Verenigd Koninkrijk zie ik inderdaad een hoop leuke sleeves voorbij komen. Maar ik wilde me graag beperken tot Nederlandse verkopers en heb er twee gevonden met te gekke sleeves.

BooksArtLiberty

Booksleeve BooksArtLiberty
Foto: © Véronique

Zo is daar Books Art Liberty, gevestigd in Den Bosch met een ruime keuze hoezen. Het fijne aan deze shop is dat je bij iedere sleeve de optie hebt om ‘m open te laten of af te sluiten met een knoop of rits. Ik heb er eentje gekocht die me aan de herfst deed denken en met een knoop-afwerking. Het product heeft een zeer nette afwerking en het werd snel verzonden. Van deze book sleeve ga ik vast veel plezier beleven.

Booksleeve detail BooksArtLiberty
Foto: © Véronique

CozyBooksNL

Een andere Nederlandse Etsy webshops met book sleeves is CozyBooksNL. Moeder en dochter maken kwalitatief goede hoezen met een leuke ‘with love’ sierknoopje. En ook zij hebben de optie met of zonder knoop.

Booksleeve detail CozyBooksNL
Foto: © Véronique

Het exemplaat met wereldkaart kon ik niet laten liggen. In mijn omgeving heb ik meerdere reizigers, dus dit is zeker een leuk en origineel bookish cadeau. Als ik alsnog niet besluit om ‘m zelf te houden 🙂 Ook bij CozyBooksNL had ik de hoes binnen enkele dagen in huis.

Booksleeve CozyBooksNL
Foto: © Véronique

Mijn book sleeves

Ondertussen heb ik naast de zojuist hierboven aangeschafte book sleeves ook nog andere in mijn bezit. Ik leen ze namelijk regelmatig tezamen met een boek uit aan familie of vrienden, dus je kunt er nooit genoeg hebben.

Het eerste boekenetui dat ik ooit aangeschaft heb is van het Nederlandse merk Spread the Booklove met de toffe quote “Books are portable magic”. Toendertijd een geweldig nieuw product, maar in vergelijking met de sleeves van tegenwoordig is deze erg dun. Deze gebruik ik vooral als ik een boek tussen mijn kleding meeneem om vooral de kaft niet te beschadigen.

Booksleeve Spread the Booklove
Foto: © Véronique

Via boekboxen heb ik ook wel eens een book sleeve ontvangen, de ene wat steviger dan de ander. Fijn in gebruik, maar het is natuurlijk niet mijn eigen smaak. Gelukkig is er vandaag de dag een ruime keuze aan mooie hoezen te koop voor een leuk prijsje.

Booksleeve Fairyloot
Foto: © Véronique

Boekentasjes

Het Amerikaanse merk Gibbs Smith heeft verschillende stevige katoenen boekentassen met bookish opdrukken. Ook de kleinere tasjes met handvat van dit merk zijn ideaal om boeken in te vervoeren. En om in cadeau te geven. Onder andere te vinden bij Waterstones en BookDepository.

Boekentasje
Foto: © Véronique

One comment

Geef een antwoord