Bookish winkelen op Etsy

Nu ik in deze tijd geen boek- en cadeauwinkels meer kan afstruinen in de stad, heb ik al mijn aandacht op Etsy gericht. En zo ontdekte ik dat je daar ook veel te gekke bookish artikelen kunt scoren. Gewoon uit Nederland.

Etsy

Etsy is een wereldwijd platform waarop mensen samenkomen om unieke en creatieve producten te maken, kopen, verkopen en te verzamelen. Veel van deze items zijn zelfgemaakt of vintage. Hierbij moet je denken aan sieraden, kleding, woonaccessoires en natuurlijk ook een hoop zelfgemaakte bookish items.

Het fijne aan Etsy is dat het gebruiksvriendelijk is en je eenvoudig kan zoeken en vervolgens filteren naar prijs, land, kleur of dat het handgemaakt of vintage is. Ook het betalen gaat eenvoudig per iDeal, creditcard of Paypal. Je kunt er voor kiezen per winkel of alles tegelijkertijd af te rekenen. Als je voor het laatste kiest, krijg je nog steeds afzonderlijke facturen per webshop naar je mailadres gestuurd.

Ik ben nog lang niet uitgekeken op Etsy, maar heb mijn zes favoriete Nederlandse winkels van dit moment hieronder op een rijtje gezet. Laat het me vooral weten als jullie nog een tip hebben van een Nederlands adresje met een bookish tintje.

Bookmanity

Bookmanity aankoop
Foto: © Véronique

Zo ondekte ik de zeer originele bookish pins en kaarten van Bookmanity. Die pins kon ik echt niet laten liggen. Ook zijn er geborduurde quotes en sleutelhangers te vinden, evenals een katoenen tas en een set boekenleggers. Leuk om erbij te vermelden dat de aankopen als cadeautjes waren ingepakt, wat een feestelijk gevoel bij ontvangst geeft. Deze shop ga ik zeker in de gaten houden voor nieuwe producten.

Bookmanity ingepakt
Foto: © Véronique

Another View

Another View uitgepakt
Foto: © Veronique

Boekenleggers, prints en kaarten met een bookish tintje vind je bij Another View. Het zal jullie niets verbazen dat ik hier enkele schitterende boekenleggers heb gekocht. Goede kwaliteit, mooie illustraties en het formaat is net iets breder dan de standaard boekenlegger. Bij deze Etsy shop kom ik zeker terug voor een andere te gekke illustratie. En ook bij deze shop voelt de bestelling aan als een cadeautje door de wijze van inpakken.

Another View ingepakt
Foto: © Véronique

TJ Lubrano

TJ Lubrano uitgepakt
Foto: © Véronique

Kunstzinnige prints, boekenleggers en stickers vind je bij TJ Lubrano. Mocht je een plekje op je muur of een lege fotolijst over hebben, dan zou ik zeker een kijkje nemen bij deze bijzondere prints. Ik zie dat er nu geen buttons meer verkocht worden, maar mogelijk is dat maar tijdelijk. Het leuke van deze kleine persoonlijke shops is dat ze een feestje van je bestelling maken. Ook bij TJ Lubrano.

TJ Lubrano ingepakt
Foto: © Véronique

Studio Pins and Paper

Geweldige Harry Potter gerelateerde pins vind je bij Studio Pins and Paper. Hier kan ik kort over zijn; het is één van mijn favoriete Etsy shops, waar ik dan ook regelmatig een kijkje neem. De pins zijn gewoonweg schitterend. Over deze webshop heb ik in het verleden al eens uitgebreid geblogd.

Studio Pins & Paper
Foto: © Véronique

Books Art Liberty

Zelfgemaakte kwalitatief uitstekende boek-, e-reader en laptop sleeves zijn te vinden bij BooksArtLiberty. Ook stoffen boekenleggers, sleutelhangers en pin hoops met een bookish tintje vind je in deze webshop. Over de booksleeves van deze webshop heb ik al eens geblogd. Ik heb zelfs het genoegen gehad vier maanden als ambassadeur voor deze webshop op te mogen treden.

Booksleeve detail BooksArtLiberty
Foto: © Véronique

CozyBooksNL

Nog meer vrolijke en goed gemaakte booksleeves vind je bij CozyBooksNL. Veel keuze en er verschijnen zeer regelmatig nieuwe stofjes in de shop. Meer lezen over mijn aankoop bij deze shop kan in deze eerdere blogpost.

Booksleeve detail CozyBooksNL
Foto: © Véronique

2 comments

  1. Dionne says:

    Leuke lijst! Ook best veel shops die ik ook in mijn favorietenlijstje zou hebben gezet. De eerste shop, Bookmanity, kende ik nog niet. Vooral die cross stitches zijn erg leuk!

    • Redactie V says:

      Dank je wel voor je compliment. Leuk om te horen dat ik iets nieuws voor je had. En mocht jij nog tips voor mij hebben dan hoor ik dat natuurlijk graag 🙂

Geef een reactie