Tattoos met een bookish tintje

Tattoos kunnen ook tot een Bookish Lifestyle behoren, maar zelf zal ik nooit een echte tattoo laten zetten. Zeg nooit nooit natuurlijk, maar voor nu ben ik blij dat er ook nog zoiets als tijdelijke tattoos bestaat… tijdelijke bookish tattoos.

Tijdelijke tattoos overzicht
Foto: © Véronique

Via Instagram en Pinterest heb ik al zeer toffe bookish tattoos voorbij zien komen. Een aantal heb ik zelfs verzameld op mijn persoonlijke Pinterestpagina Bookish Tattoos. Maar net zoals met mijn kleding en de inrichting in mijn huis, vraag ik me af of ik een bepaalde tattoo over 10, 20 of 30 jaar ook nog steeds leuk vind. Die tijdelijke tattoos zijn dan ook een geweldige uitvinding voor mij. Je zit er niet jaren aan vast, maar je kunt steeds veranderen. En natuurlijk is het ook een leuke lichaamsversiering voor op een themafeestje.

Tijdelijke Bookish Tattoos

Dit boekje bevind zich al zeker 10 jaar in mijn bookish verzameling. En nu ik zag dat het niet meer verkrijgbaar is, ben ik er helemaal zuinig op. Deze tattoos zijn alleen om naar te kijken, niet om te gebruiken. 🙂

tattoo-illustratedlibrarian
Foto: © Véronique

Gelukkig zijn andere bookish tatoos wel gewoon verkrijgbaar en dus te gebruiken. Zo zijn daar de tijdelijke tattoos van het Amerikaanse merk Litographs. Deze zijn o.a. te koop bij mijn favoriete Engelse webshop The Literary Gift Company waardoor de verzendkosten lager liggen, dan wanneer het uit de Verenigde Staten moet komen.

Ze zijn er in de varianten Sherlock Holmes, Alice in Wonderland, Pride & Prejudice, Jane Eyre, Hamlet, The Little Prince en The Princess Bride. En iedere verpakking bevat 6 verschillende tattoos die iets met het betreffende boek te maken hebben.

tattoo-sherlockholmes
Foto: © Véronique

Van Nederlandse bodem vond ik via Etsy een tattoo van een opengeslagen boek bij Tattoorary. Stoer en schattig tegelijkertijd. En ook deze kleine tattoo heeft duidelijke instructies over hoe deze aan te brengen op de huid. En ze ook weer kunt verwijderen. Je zou er 1 tot 2 weken plezier aan moeten kunnen beleven.

Tijdelijke tattoo opengeslagen boek
Foto: © Véronique

In afgelopen jaren verscheen er soms bij het uitbrengen van een Young Adult-boek bij een Nederlandse uitgeverij een cadeauvel met tijdelijke bookish tattoos. Ik heb er ooit twee kunnen bemachtigen. Erg leuk dat de lezer zo kan laten zien van welk boek ze fan zijn of helemaal in de rol van een personage uit het boek kruipen. Van mij mogen uitgeverijen dit soort tijdelijke tattoos de komende jaren nog vaker cadeau doen!

Tijdelijke tattoos van YA boeken
Foto: © Véronique

Geef een antwoord