Bookish Lifestyle zoekt titel voor nieuwe rubriek

Door de eeuwen heen hebben boeken een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis. Dit zie je ook in de kunsten terug. Al vanaf het begin van Bookish Lifestyle speel ik met het idee om een kunstgerelateerde rubriek op te nemen. Denk jij mee over een titel voor deze nieuwe rubriek?

Kunst

Regelmatig kom ik in musea en dan zie ik altijd wel schilderij, foto of sculptuur dat iets met boeken te maken heeft. Daarom vind ik het zeker een interessante aanvulling voor het Bookish Lifestyle blog.

Kunstkaarten

Foto: © Véronique

Voorbeelden heb ik al te over. In de loop der jaren heb ik al vele kunstkaarten die boekgerelateerd zijn verzameld. En afgelopen lente heb ik het boek ‘Women who read are dangerous’ cadeau gekregen. Nog wel uit de wereldberoemde Parijse boekhandel ‘Shakespeare and company‘. In dit boek staan schilderijen met een beknopte toelichting. Precies het idee waar ik ook aan denk voor het blog.

Boek Women who read

Foto: © Véronique

Kunstvoorbeelden

Wist je bijvoorbeeld dat Vincent van Gogh ook stillevens van boeken heeft geschilderd. Dat er in het Dordrechts Museum een zeldzame trompe-l’oeil (een ‘bedriegertje’) van een stapeltje boeken is? En dat de Heilige Catarina altijd wordt afgebeeld met een boek? Alle achtergrondinformatie over deze kunstobjecten wil ik gaan uitzoeken en daar in een toekomstig blogpost over schrijven.

 

Boekdetail Women who read

Foto: © Véronique

 

Denk je mee?

Ik heb alleen nog geen leuke, originele, bijzondere titel voor deze rubriek bedacht. Ik hoop dat jullie mij daarbij willen helpen. Graag hoor ik jullie idee voor een geschikte naam voor deze nieuwe rubriek. Je kunt je idee posten als bericht onder deze blogpost.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie