20 jaar Harry Potter: special editions

Twintig jaar geleden, op 26 juni 1997, verscheen Harry Potter en de Steen der Wijzen, het eerste deel uit de wereldberoemde Harry Potter boekenreeks. Om dat te vieren heeft de Engelse uitgeverij Bloomsbury deze maand speciale boekedities op de markt gebracht. Ware collector’s items, vindt Bookish Lifestyle.

Collector’s item

‘Alweer een boek op Bookish Lifestyle?’, hoor ik je denken. ‘Dit blog staat toch in het teken van boekgerelateerde cadeaus, niet zozeer van boeken zelf?’ Maar dit zijn niet zomaar boeken. Dit zijn ware verzamelobjecten voor Harry Potter-fans. In de loop van 20 jaar zijn er al meerdere bijzondere covers verschenen. Maar met deze Engelse editie heeft Bloomsbury zeker te weten voor een collector’s item gezorgd. Harry Potter and the Philosopher’s Stone is nu in de 4 afdelingskleuren verschenen. En wat zijn ze mooi! Ze zijn verkrijgbaar als hardback (£ 15) en paperback (£ 8).

Harry Potter overzicht hardbacks

Bron: www.harrypotter.bloomsbury.com/uk/harrypotter20/

Persoonlijk ben ik helemaal weg van de hardbacks. Vooral de kleur op snee (wanneer een boek gesloten is heeft het gekleurde pagina’s) in de huiskleuren is helemaal te gek. Je zou de boeken daarom eigenlijk achterstevoren in de boekenkast moeten zetten.

Verschenen in juni 2017 zijn deze boekedities echt vers van de pers. Uitermate geschikt dus om cadeau te doen voor die Harry Potter-fan in je omgeving. Zijn er binnenkort geen diploma-feestjes waar je voor bent uitgenodigd? Bekijk hieronder de verschillende edities en maak je keuze.

Griffoendor

Moedige lezers onder ons zullen absoluut voor het warme rood van Griffoendor gaan. Wordt er heldhaftig gekozen voor de hardback of paperback editie?

Hardback:

Hardback Gryffindor

Bron: www.harrypotter.bloomsbury.com

Paperback:

Paperback Gryffindor

Bron: www.harrypotter.bloomsbury.com

Ravenklauw

De intelligente lezers kiezen zeker te weten een van de twee schitterende blauwe edities van Ravenklauw. Een verstandige keuze, al zeg ik het zelf.

Hardback:

Hardback Ravenclaw

Bron: www.harrypotter.bloomsbury.com

Paperback:

Paperback Ravenclaw

Bron: www.harrypotter.bloomsbury.com

Zwadderich

Ambiteuze (of moet ik zeggen sluwe) lezers kunnen niet anders dan het groen van Zwadderich aanbidden. Wordt het de hardback of paperback?

Hardback:

Hardback Slytherin

Bron: www.harrypotter.bloomsbury.com

Paperback:

Paperback Slytherin

Bron: www.harrypotter.bloomsbury.com

Hufflepuf

Vlijtige bijtjes, oeps lezers, gaan natuurlijk voor het zonnegeel van Huffelpuf. Maar geldt ook voor de cover hoe geler, hoe beter?

Hardback:

Hardback Hufflepuff

Bron: www.harrypotter.bloomsbury.com

Paperback:

Paperback Hufflepuff

Bron: www.harrypotter.bloomsbury.com

Al een keuze kunnen maken?

Fidget Spinner

Er is meer actueel Harry Potter nieuws. De laatste rage zal je vast niet ontgaan zijn: fidget spinners. Maar wist je al dat er een wel hele speciale figdet spinner is: namelijk de Gouden Snaai Spinner. En de prijs? Voor een luttele 150 dollar is hij, afkomstig uit de Verenigde Staten, online te bestellen. Nu ben je weer helemaal op de hoogte wat betreft de laatste Harry Potter producten.

Geef een antwoord